• în cadrul acțiunilor desfășurate de jandarmi, săptămâna trecută, s-au dat amenzi pentru deranjarea ordinii publice, dar s-au constatat și cinci infracțiuni mixte cu patru autori, fiind sancționați pentru lovire sau alte violențe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului • s-a mai constatat o infracțiune, doi bărbați, de 20 și 31 ani, fiind depistați cu un plic autosigilant și o țigară ce conțineau substanțe vegetale
În perioada 12-18 iunie, în Brăila au fost în acțiune 170 jandarmi, în 70 patrule independente și mixte, dar au fost efectuate și 13 acțiuni operative în cooperare cu Poliția Brăila în cadrul ”Acțiunii BLOCADA” cu participarea a 85 jandarmi. ”Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale - Legea nr.61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 3600 lei. Au fost constatate 5 infracțiuni mixte cu 4 autori (sancționate conform: art.228 C.P. furt, art.193 C.P. lovire sau alte violențe, art.335 C.P. conducerea unui vehicul fără permis de conducere, art.336 C.P. conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe)”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Brăila.
În plus, jandarmii au mai constatat o infracțiune independentă, cu doi autori. Astfel, la data de 18 iunie, în jurul orei 20.00, doi bărbați, în vârstă de 20, respectiv 31 de ani, au fost depistați în zona unei benzinării, având asupra lor un plic autosigilant ce conținea o substanță vegetală de culoare verde gălbui și o țigară confecționată artificial din resturi vegetale cu miros înțepător. Ambele făceau parte din categoria substanțelor interzise pentru consum, iar cei doi tineri au fost sancționați conform Legii nr.143/2000 (privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri)
Echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au fost prezente la manifestările cultural artistice “Majorette Fest Dance” și ”SPOT 2.0 Concert Theo Rose” cu un public de aproximativ 4.500 persoane.
În perioada menționată au fost legitimate 200 persoane, 75 prin intermediul eDAC.
Au fost desfășurate și șase activități informativ – preventive, în cooperare cu I.P.J. Brăila, dar și două activități independente ce au avut ca teme: prevenirea furtului din locuințe, sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Jandarmii au avut și intervenții la sesizări ale cetățenilor, pentru tulburarea ordinii publice prin muzică la intensitate maximă; scandaluri între vecini; conflicte între grupuri de persoane; consum de alcool și substanțe interzise; câini agresivi.