La 73 de ani, Victor Ilie a alergat 7 maratoane, în 7 state americane, în 7 zile | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

La 73 de ani, Victor Ilie a alergat 7 maratoane, în 7 state americane, în 7 zile

• este performanța realizată de maratonistul brăilean în acest an • atletul cu cele mai multe maratoane bifate în România a ajuns la cota 383 • Bolivia a fost a 96-a țară în care a alergat • “Am alergat în 96 de țări, în acest an vreau să ajung la cota 100”, spune cel poreclit “MarathonMan”

 

La 73 de ani, unul dintre cei mai respectați atleți din lumea alergătorilor de anduranță din România, brăileanul Victor Ilie, și-a trecut în cont o nouă performanță. A bifat 7 maratoane, în 7 state, în 7 zile, în SUA. 

Cel poreclit “MarathonMan” a ajuns deja la cota 383 de astfel de competiții în palmares. Nu oricine poate realiza o astfel de performanță. Frumoasa aventură începută în anul 1992, la Mamaia, la 40 de ani și 3 luni, continuă cu episoade spectaculoase și cu realizări importante în palmaresul său.

La cele 7 maratoane, în 7 zile, au participat în jur de 50 de atleți de toate vârstele și doar 10 dintre ei au reușit să treacă de fiecare dată linia de sosire.

Mai mult, la finalul acestei provocări, greu de imaginat pentru unii, să parcurgi 7 zile la rând 42,195 de kilometri, Victor Ilie a avut cel de-al doilea cel mai bun timp dintre cei care au reușit să încheie fiecare concurs, asta în condițiile în care cel mai bun timp a fost realizat de un atlet cu 15 ani mai tânăr.

“Este un obiectiv al meu să particip la maratoane în toate statele americane. De ziua mea, pe 21 martie, când am împlinit 73 de ani, eram prins în seria de 7 maratoane, în 7 state, în 7 zile, Alabama, Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Tennessee, Virginia de Vest, Virginia. Colegii de competiție mi-au cântat “La mulți ani”, a fost un moment emoționant. Nu este prima serie pe care mi-o trec în palmares, am mai concurat odată în același format. Principala problemă a fost transportul de la un concurs la altul, dar anul trecut mi-am făcut prieteni acolo și am rezolvat acest aspect, însă a fost dificil. Cel puțin 10 atleți mă cunoșteau. Aveam cazările asigurate, înscrierile pentru maratonul respectiv, timpul de odihnă a fost uneori foarte scurt, undeva la 2-3 ore. La un asemenea concurs nu se pot înscrie prea mulți sportivi, cred că au fost aproximativ 50 de participanți la toate cele 7 maratoane și doar 10 au reușit să încheie cursele. Am reușit să termin toate cursele și să mai obțin un succes. Am avut cel de-al doilea timp la unul dintre aceste maratoane. Primul timp a aparținut unui sportiv cu 15 ani mai tânăr. Până acum am alergat în 45 de state americane. Pe 22 martie, în Arkansas, am primit o medalie care câtărește 1,325 kg. Sper să fiu sănătos ca să-mi pot îndeplini toate obiectivele pe care mi le-am propus în acest an”, ne-a declarat Victor Ilie.

Atletul brăilean a alergat până în acest moment în 96 de țări, iar în 2025 vrea să atingă cota de 100 de țări. Acesta s-a înscris deja la alte 5 maratoane care vor avea loc în perioada 4-26 iulie.

 

Bolivia, a 96 țară în care a alergat “MarathonMan”

În acest an atletul brăilean a bifat 10 maratoane în străinătate și unul în România, la București, precum și la un semimaraton la Brăila.

Iar cel mai dificil a fost cel din Bolivia.

“Maratonul din Bolivia, a fost extrem de dificil. Cu toate că am ajuns acolo cu cinci zile mai devreme, tot nu a fost bine. Competiția a avut loc la La Paz, la o altitudine mare, între 3.000 și 4.000 m, ceea ce a făcut alergarea dificilă. Ritmul alergării a fost redus pentru că era greu să respiri, dar am încheiat acest maraton. Bolivia a fost a 96-a țară de pe șase continente, în care am alergat”, a mai spus brăileanul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro