Liberalii brăileni, nemulțumiți de calitatea vieții din orașul Însurăței | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Liberalii brăileni, nemulțumiți de calitatea vieții din orașul Însurăței

• asta a afirmat recent, Marius Mitescu, membru PNL Brăila și notar public care activează în orașul Însurăței, deranjat de faptul că autoritățile locale și județene au uitat complet să ofere anumite servicii pentru oamenii din localitate • Mitescu a amintit că de câțiva ani Judecătoria din Însurăței și, mai nou, Parchetul de pe lângă aceasta, nu mai activează, astfel că pentru a-și face dreptate, locuitorii orașului trebuie să se deplaseze până la Brăila sau Galați • liberalul a vorbit și despre faptul că nu există un spital, că oamenii nu beneficiază de gaze și că încă se încălzesc cu ajutorul lemnelor, chiar și în blocuri

 

Însurăței se bucură de statutul de oraș doar când vine vorba despre încasarea taxelor și impozitelor, însă serviciile prestate de autorități sunt departe de standardele ce s-ar impune odată cu acest statut. Este părerea liberalului Marius Mitescu, notar public care activează de aproximativ 19 ani în orașul Însurăței și care, recent, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o alături de deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a dorit să puncteze câteva lipsuri majore ignorate de autoritățile locale.

În primul rând, Mitescu a dorit să reamintească faptul că de câțiva ani Judecătoria din Însurăței a fost desființată, dar și că, mai nou, activitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăței a fost preluată de cel de pe lângă Curtea de Apel Galați. Cu alte cuvinte, locuitorii orașului, care au nevoie să își rezolve probleme în justiție, trebuie neapărat să vină fie la Brăila, fie în Galați pentru asta, lucru care i se pare total incorect. PNL-istul a acuzat autoritățile de lipsă de implicare în această chestiune, deoarece nu au făcut lobby suficient pentru a nu se ajunge la un asemenea scenariu.

”Sunt notar public de vreo 19 ani, activez în Însurăței și am constatat de atunci și până acum cum calitatea vieții în acest oraș a tot scăzut, ca de altfel în întreg județul. Suntem oraș, avem taxe și impozite de oraș, în schimb serviciile în niciun caz nu sunt pe măsură. Acum vreo 4-5 ani s-a suspendat activitatea Judecătoriei. Justiția este un serviciu social, ca și sănătatea sau educația. Oricine trebuie să își găsească drumul spre dreptate, trebuie să aibă acces la justiție. Din cauza faptului că autoritățile locale și cele județene nu au făcut un lobby susținut și accentuat, Judecătoria mai întâi a fost renovată, după care a fost suspendată”, a declarat Mitescu.

Liberalul a ajuns la concluzia că în acest context oamenii „mor cu dreptatea în mână”, lucru ce este inadmisibil.

„Prin urmare, oricine își caută dreptatea trebuie să ajungă fie la Brăila, fie la Galați. Concluzia este următoarea: cam mori cu dreptatea în mână. Mai nou și cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Însurăței s-a întâmplat același lucru: atribuțiile Parchetului au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Deci... același lucru. Dacă se săvârșește o infracțiune, cel ale cărui drepturi sunt vătămate, trebuie să își caute dreptatea în altă parte. Iarăși constatăm o incapacitate a autorităților locale de a face lobby, în așa fel încât să lucreze în interesul cetățeanului”, a mai afirmat Mitescu.

 

PNL-istul susține că oamenii din Însurăței merită condiții mai bune

Marius Mitescu a dorit să atragă atenția că oamenii din Însurăței nu au un spital, așa cum ar fi fost normal. Acesta a punctat că nici măcar de gaze pentru încălzirea locuințelor nu beneficiază, astfel că încă se recurge la sisteme de încălzire pe lemne, chiar și la blocuri.

”Spital nu avem. Gaze nu avem. Blocurile alea arată fix ca în Afganistan, dacă aș face o comparație elocventă. Sunt inestetice, oamenii se încălzesc cu lemne și în secolul ăsta. Pe care le cară la etajul 1, 2 sau 3. Autoritățile locale nu fac absolut nimic deși avem titulatură de oraș, a mai spus sursa citată.

PNL-istul a criticat autoritățile din Însurăței pentru lipsa de implicare în sprijinirea producătorilor locali să își vândă produsele într-un spațiu cu vad comercial, dar care să le ofere anumite condiții de siguranță.

”Nu există niciun fel de preocupare pentru revitalizarea economică a orașului. Singurul reflex economic pe care îl avem este legat de agricultură. Nu știu dacă știți, dar avem un producător local, un domn cu notorietate care livrează la un hipermarket și care este promovat pe bannere în toată țara. Inclusiv în București am văzut treaba asta. Sunt alții mai puțin norocoși care nu au avut ocazia, nu au avut acces să își vândă produsele în asemenea hipermarket. Și atunci, oamenii încearcă să le comercializeze la Însurăței. Există o piață, dar nu are vad și atunci oamenii stau pe marginea DN-ului, unde bate fie soare, vânt, ploaie – nu are importanță -, încearcă săștige un ban. Ce credeți? S-a făcut ceva? Să se fi amenajat ceva?! Oamenii care se opresc să parcheze în siguranță? Nu! Nu există niciun fel de preocupare pentru absolut nimic!”, a mai afirmat Mitescu, dezamăgit.

Liberalul a amintit și faptul că recent, la un protest organizat în localitate un cetățean a adus o sticlă cu apă murdară de la robinet, pentru a demonstra că nici nu se poate pune problema ca apa din Însurăței să fie bună de băut. Respectivul recipient a fost ulterior preluat de către consilierul județean PNL Dănuț Lungu și adus la cea mai recentă ședință ordinară a CJ Brăila pentru a trage acest semnal de alarmă, însă fără a obține vreo implicare directă din partea conducerii instituției, a mai dorit să puncteze Mitescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro