Libraria Cărtureşti Carusel, un monument al cărţilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Libraria Cărtureşti Carusel, un monument al cărţilor

Cărtureşti Carusel, cea mai nouă librărie-concept din reţeaua omonimă, s-a deschis ieri, într-o clădire-monument istoric din Centrul vechi al Bucureştiului, confiscată de comunişti şi revendicată de proprietari în 2007 şi oferă publicului aproximativ 10.000 de volume. Situată pe strada Lipscani, librăria se întinde pe şase niveluri, însumând 1.000 de metri pătraţi. În prezent, sunt aproximativ 10.000 de volume în Librăria Cărtureşti Carusel, dar este de aşteptat ca numărul acestora să crească. În spaţiul multimedia de la subsol, publicul va putea găsi circa 5.000 de albume şi filme, după cum au declarat reprezentanţii Cărtureşti. Cu un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol şi o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, librăria se pregăteşte să spună o nouă poveste pe o stradă cu o vibrantă tradiţie comercială.

O investiţie "destul de dureroasă"

Acest edificiu din secolul al XIX-lea este un monument istoric de interes local, potrivit Listei monumentelor istorice din România. Imobilul a intrat în posesia familiei de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar, în perioada comunistă, a fost confiscat şi transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat şI reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, relatează mediafax.ro. Despre costurile investiţiei, Jean Chrissoveloni a spus că sunt "destul de dureroase", însă nu a oferit detalii suplimentare. "Sper că această clădire va continua să dea un folos străzii, economiei şi tuturor dintre dumneavoastră care iubiţI cartea", a mai spus proprietarul clădirii-monument din Centrul vechi al Bucureştiului.

Este "o nebunie"

La rândul său, Nicoleta Iordan, unul dintre fondatorii Cărtureşti, a precizat că de multe ori li s-a atras atenţia că o investiţie într-o librărie în aceaste vremuri este "o nebunie". "Cu siguranţă e un strop de nebunie. Este cea mai mare investiţie făcută de noi, după Cărtureşti Verona", a spus Nicoleta Iordan. Fără a oferi detalii privind investiţia financiară, ea a precizat că este importantă, dar că "investiţia umană" este mult "mai
grăitoare".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro