Pentru realizarea proiectului, care va utiliza drept combustibil huila din import, "Termoelectrica" are in vedere constituirea unei societati mixte, care va functiona ca un producator independent de energie si la care investitorul privat va detine pachetul majoritar de actiuni.
"Puterea instalata a grupului nou depinde de fiecare participant, cum isi prezinta oferta, depinde de conditiile economice pe care le considera cele mai bune pe piata romaneasca. Presupun ca va varia intre 600 si 1.000 MW, marjele prin care investitia se justifica", a declarat directorul "Termoelectrica", Viorel Marin. "Nu poate fi facuta o evaluare a costurilor, a continuat sursa citata, pentru ca depinde de cine va cistiga, de unde isi ia echipamentele, de unde isi asigura sursa de combustibil, sint foarte multe necunoscute. Sarcina noastra este sa luam cea mai buna decizie, desigur, din punctul nostru de vedere (...). Speram ca cea mai buna oferta sa fie pe huila, pentru ca sint foarte multe criterii care conduc aici. Noi credem ca pe huila va fi - si vrem lucrul asta - pentru ca termocentrala este linga Dunare, iar transportul ar fi foarte ieftin. Pretul huilei si grupurile pe huila sint foarte eficiente", a precizat directorul "Termoelectrica".
Potrivit cererii de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 de 330 MW al termocentralei Braila, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare.