Zeci de copiii, de la două şcoli din municipiu, au avut parte ieri de un cadou deosebit, cu ocazia Zilei Copilului. Cei mici au fost invitaţi în Gara Brăila - Poliţiştii de la Secţia Regională Transporturi Galaţi - Biroul Judeţean Transporturi Feroviare Brăila fiind cei care i-au întâmpinat cu surprize. În primul rând, micuţii au avut parte de o călătorie cu trenul, până la Ianca, apoi s-au întors în municipiu, cu maşinile de poliţie, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Un alt eveniment deosebit, care a avut loc tot în Gara Brăila, a fost prezentarea unei locomotive de istorie, din anul 1930, care se va "odihni" pe şinele de cale ferată de la Brăila, fiind un simbol al circulaţiei feroviare. La eveniment a fost prezent şeful Secţiei Regionale Transporturi Galaţi, cms. şef. Petrică Hahui, care a precizat că poliţiştii au vrut să facă un cadou copiilor, ei fiind foarte încântaţi de plimbarea cu trenul, mai ales că unii nici măcar nu urcaseră vreodată într-un astfel de vehicul.
După ce au mers cu trenul până la Ianca, cei mici au revenit în Gara Brăila unde le-a fost prezentată o locomotivă de patrimoniu, care va fi amplasată inaugural într-un parc din apropierea gării.
Nu au lipsit din peisaj nici câinii poliţişti, un câine de urmă şi "vedeta" Rex, cel care i-a prins pe criminalii de la Gradiştea. "Am început acest eveniment printr-un drum cu trenul de călători, de la Brăila către Ianca, cu 50 de elevi, de la şcoala nr. 6 şi şcoala nr. 4, am făcut activităţi obişnuite, legitimare de persoane, identificarea unor persoane care nu au acte de identitate asupra lor, iar de la Ianca ne-am întors cu maşinile Poliţiei Transporturi şi Poliţiei Judeţene Brăila", a declarat cms. şef Hahui. Acesta a făcut apoi o scurtă prezentare a activităţii poliţiei Transporturi, în vizor fiind infracţiunile comise pe calea feroviară, dar şi în zona transportului pe apă, mai ales că Fluviul Dunărea tranzitează zona noastră, fiind monitorizată activitatea din 4 judeţe (Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea). Cele mai multe infracţiuni sunt însă pe zona transportului feroviar, respectiv 70%, celelalte fiind în sectorul naval, o problemă cu care se confruntă poliţiştii pe calea apei, fiind braconajul piscicol.
Locomotiva de patrimoniu, o dorinţă mai veche a autorităţilor
Primarul Aurel Simionescu nu a lipsit de la eveniment, el fiind încântat de faptul că elevii au primit un cadou de Ziua Copilului, din partea Poliţiei Transporturi, chiar dacă a fost cu o zi după data de 1 iunie. "Este un cadou pentru ziua de 1 iunie, este bine şi dacă vine pe 2 iunie. Al doilea lucru este legat de locomotivă, este o dorinţă mai veche ne-a noastră. (...) Este o locomotivă fabricată undeva în anii 30, pe care noi o vom expune în partea dreaptă pe un spaţiu amenajat, într-un timp foarte scurt. Vrem să ne întoarcem undeva la trecut, în trecutul Brăilei, pentru că gara a fost întotdeauna un element important în viaţa urbei, să ne aducem aminte cum se circula pe celea ferată, în România şi în Brăila, şi când va trece o altă locomotivă pe calea ferată, să vedem cum se circulă astăzi", a declarat primarul. În final, micuţii, bucuroşi peste măsură de cadoul special primit de ziua lor, au primit baloane şi dulciuri.