* este tema întâlnirii de sâmbătă, 1 martie, de la Casa Alexiu, în cadrul hub-ului cultural „Etnoliteratura” * cu acest prilej, va avea loc vernisajul Expoziției „Mărțișorul, tradiție și semnificație”, vor fi organizate mai multe ateliere și va fi prezentată expunerea „Patrimoniul muzeal etnografic, de la cercetare la valorificare”
Muzeul Brăilei „Carol I” - Colecțiile Etnografice organizează sâmbătă, 1 martie, de la ora 10:00, o nouă întâlnire în cadrul Hub-ului cultural „Etnoliteratura”. Evenimentul va fi organizat la Casa Alexiu - monument istoric de arhitectură din Strada Polonă nr. 14 - și va avea ca temă „Mărțișorul, element al Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității”.
Programul zilei de sâmbătă, 1 martie, de la Casa Alexiu este următorul:
- Vernisajul expoziției temporare „Mărțișorul, tradiție și semnificație” - prezintă Viorica Preda, muzeograf, Serviciul Relații cu Publicul, organizatorul expoziției;
- Atelier „Fotografia ca document etnografic”;
- Atelier „Piesa de muzeu din casa mea”;
- Atelier „Mărțișoare-Povești”- prezintă Adriana Ene, lucrător prin arte combinate
- Dezbatere „Mărțișorul - obiect sau simbol” - întâlnire cu Măriuca Pîrlitu, meșter popular, fiică a satului Valea Cânepii;
- Expunere „Patrimoniul muzeal etnografic, de la cercetare la valorificare” - prezintă dr. Brîndușa Ilie, muzeograf, Serviciul Cercetare. Documentare. Valorificare, coordonatorul Hub-ului cultural „Etnoliteratura”.
La aveniment participă elevii clasei a II-a A de la Colegiul Naţional Pedagogic „D. P. Perpessicius” Brăila, îndrumați de prof. înv. primar Mariana Mircioi.
Mai trebuie precizat faptul că mărțișoarele din expoziție au fost dăruite de Elena Ilie și de colectivul profesorilor de la Școala Gimnazială „Ion Băncilă”, din municipiul Brăila.
Expoziția „Mărțișorul, tradiție și semnificație” va putea fi vizitată toată luna martie.