Marian Dragomir, ultimul proiect: Festivaluri, zile de sărbătoare, distracţie şi timp liber | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Marian Dragomir, ultimul proiect: Festivaluri, zile de sărbătoare, distracţie şi timp liber

Socializarea este una din principalele activităţi ale oamenilor, iar în timpul liber, în week-end şi de sărbători să se distreze. Viaţa nu presupune doar o rutină: serviciu, şcoală, casă şi emisiuni la televizor.
În acest sens ca viitor primar îmi asum o viaţă culturală diversă în care să se regăsescă toţi brăilenii.

SĂRBĂTORI OFICIALE

Vom acorda respectul nostru evenimentelor care marchează Ziua Naţională a României, Unirea Principatelor Române, Ziua Armatei, Revoluţia din decembrie 1989 etc. Depunerea de coroane şi cinstirea memoriei eroilor vor fi însoţite de momente artistice care să ne aducă aminte de acele vremuri.

SIMBOLURI

Ceasul din centru şi fântâna de pe faleză, simboluri de necontestat, aflate în patrimoniul Municipiului Brăila, vor deveni marcă înregistrată.
Termen - formele legale vor fi demarate în prima lună după constituirea noului consiliu local.
La toate festivalurile şi evenimentele culturale vor există mascote cu aceste simboluri, se vor realiza suveniruri ce vor fi comercializate prin centrele de promovare sau partenerii Primăriei.

FESTIVALURI

Brăila are festivaluri recunoscute la nivel naţional şi internaţional.
Unele sunt organizate de Consiliul Judeţean Brăila şi voi propune ca Primăria Brăila să devină partener la Festivalul George Grigoriu, Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării şi Festivalul de Jazz Johnny Răducanu. În acest sens, voi face propuneri către noul consiliu local în vederea încheierii unor parteneriate.
Festivalurile organizate de Primăria Brăila vor fi susţinute în continuare.
Zile şi nopţi de teatru la Brăila, Caravana Filmului Românesc, Festivalul Naţional de folclor pentru copii şi tineri Lină Chiralină, Festivalul Muzicilor Militare vor primi aceeaşi susţinere financiară pentru a se adresa unui public cât mai larg. Cursurile de măiestrie artistică „Master Class" şi Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darcle" organizate de soprana Mariana Nicolesco .
Ziua internaţională a copilului va deveni un eveniment organizat în parteneriat cu şcolile şi grădiniţele din Brăila şi ONG-uri de profil pentru a aduce în fiecare an noi provocări şi surprize spre încântarea şi amuzamentul celor mici.
„Festivalul Florilor" - ediţiile de primăvară şi toamnă, va deveni element etalon pentru arhitecţii peisagişti ce vor participa la concursurile organizate pe Primărie pentru amenajarea spaţiilor dintre cartierele oraşului.

SPECTACOLE TRADIŢIONALE, CLUBBING BRĂILA ŞI CONCERTE UNDERGROUND

Week-endurile de vară trebuie să fie sărbătorite pe Faleza Dunării cu spectacole tematice. Între orele 19-21 muzică populară, pop, iar după ora 21 concerte pentru tineri.
Formaţiile locale trebuie să cânte în deschiderea concertelor cu artişti consacraţi pentru a stimula şi promova elevii şcolilor de muzică din Brăila, dar şi tinerii care fac primii paşi în muzică cântând la balurile liceelor sau promovându-se pe diverse site-uri, facebook, youtube.
Terasele din Centrul Istoric, Faleză sau Parc vor avea perioadă de activitate prelungită, astfel încât cei care au investit să aibă o afacere cu profit, iar cei care vor să se relaxeze să poată alege dintr-o diversitate de oportunităţi. Regulile stabilite de comun acord cu societăţile comerciale vor deveni obligatorii (de exemplu: fumul generat uneori din goana după clienţi nu se va mai combina cu parfumul de primăvară din hainele trecătorilor).
Primăria va promova restaurantele şi cluburile din Brăila în materialele pe care le va realiza.

ZILE DE SĂRBĂTOARE ŞI TRADIŢII LA BRĂILA

Zilele Municipiului Brăila ce se desfăşoară în perioada 10-15 august vor fi momentul de punere în valoare a tradiţiilor de valorificare a patrimoniului şi de atragere a elemenelor de noutate. Faleza Dunării, Centrul Istoric şi Grădina Mare vor fi cele trei dimensiuni ale spaţiului cultural.
În anul 2016 vor începe schimbări importante în abordarea sărbătorii, iar în anul 2017 elementele tradiţionale vor fi înglobate cu cele mai inovatoare momente artistice.
Spectacole cu muzică şi lumini pentru toate categoriile, diversitate gastronomică, artişti tradiţionali, teatru pe stradă vor anima viaţa oraşului.

NOI FESTIVALURI

Festival gastronomic brăilean - Mâncăruri tradiţionale - Termen de realizare a Ediţiei I - 2017
Sunt român, respect tradiţiile şi am prieteni la toate comunităţile din oraş. Trebuie să ne păstrăm tradiţiile şi să le transmitem din generaţie în generaţie.
Bucătăria brăileană, cu mari influenţe ale comunităţilor ce au avut o importantă contribuţie la dezvoltarea oraşului, va fi etalonul noilor festivaluri gastronomice.
Voi susţine ca pe Esplanadă să se atribuie gratuit comunităţilor etnice din Brăila suprafeţe de teren ce vor fi amenajate cu terase pe perioada festivalului în funcţie de specificul tradiţional sub condiţia realizării şi comercializării către public a unor mâncăruri tradiţionale gătite pe loc. În timp ce savurează, gustă, compară şi retrăiesc momente de frumoase aduceri aminte, pe scenă vor concerta ansambluri ale minorităţilor acompaniate de dansatori.

Târg de Crăciun - Termen pentru Ediţia I - decembrie 2016
Vreau că la Crăciun să colindăm cu cele mai renumite ansambluri din ţară şi să dăm viaţă Centrului Istoric.
Platoul din faţă Primăriei, reabilitat pe fonduri europene, va fi pus la dispoziţia celor care doresc să devină parteneri pentru promovarea Crăciunului tradiţional. Pe scena care va fi folosită şi pentru concertul de Revelion şi pe care vor concerta formaţii tradiţionale, ne vor vizita cete de colindători, vor veni Urşii din Brăneşti şi spectacolul va fi completat de urături aproape uitate din satele brăilene.
Bucătăria tradiţională românească va fi reprezentată de cei care vor găti cele mai înmiresmate bucate în ochii pofticioşilor.

Festivalul peştelui de Dunăre - Termen pentru Ediţia I - 29 iunie 2017, Ziua Dunării
Peştele, considerat odată alimentul oferit de natură, transformat în mâncarea săracului şi ajuns azi un lux al artei gastronomice va monopoliza Ziua Dunării.
Codin, Terente şi legendele bălţilor Brăilei vor fi puse în scenă acompaniate pe ritmuri muzicale. Începem cu tâlharii de pe baltă şi terminăm cu poveştile pescăreşti spre amuzamentul celor care ne onorează cu prezenţa.
De la un rac pentru fiecare sărac, la obleţii zvelţi şi până la crapii burtoşi, vom avea ocazia să degustăm diversitatea oferită de Dunăre, să redescoperim reţete ale borşului de peşte, ale unor reţete secrete cunoscute de gospodina casei sau master chef.
Urmare discuţiei cu Preşedintele Patronatului Peştelui din România, pot anunţa anticipat interesul reciproc pentru încheierea unui parteneriat în vederea promovării la nivel naţional a acestui festival.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro