Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea a pornit războiul cu țânțarii și cu larvele țânțarilor

• potrivit primarului Brăilei, Marian Dragomir, deși substanțele folosite sunt mai prietenoase cu mediul, ele nu mai sunt la fel de eficiente ca cele din anii 2016-2017 • în plus, ploaia le dă bătăi de cap angajaților SUPAGL, care, deși au început să împrăștie substanțe în Parcul Monument, au fost nevoiți să amâne dezinsecția 

 

Municipalitatea a declanșat războiul contra țânțarilor și a larvelor de țânțari, în condițiile în care insectele s-au înmulțit peste măsură, profitând de ploile din ultimele zile și de „maternitatea” înaripatelor, care se află dincolo de Dunăre, și anume Rezervația Insula Mică a Brăilei, după cum precizează primarul Marian Dragomir. Potrivit acestuia, fiind vorba de o arie protejată, aici nu se pot face dezinsecții, iar țânțarii se înmulțesc în voie, năpustindu-se, mai apoi, în roiuri, peste oraș. Tot edilul-șef a menționat și problemele de care se lovesc echipele care derulează operațiunea de dezinsecție.

„Am început din parcuri, continuăm în zona de blocuri și case noaptea, cu mașinile, și urmează și cu elicopterul (am fi început de azi, dar cisterna nu poate ajunge pe câmpul unde este autorizat să aterizeze din cauza ploilor care au fost). Vă mai spun că nici „substanțele” de azi nu mai sunt la fel de eficiente ca cele din 2016- 2017, pentru că suntem obligați să folosim noile substanțe autorizate, mult mai prietenoase cu mediul, dar care, din punctul meu de vedere, sunt mult mai puțin eficiente decât cele din trecut”, precizează edilul șef al Brăilei.

Primarul municipiului le recomandă, totodată, brăilenilor să folosească, la rândul lor, substanțe pentru stârpirea țânțarilor în curțile sau pe terenurile pe care le au în proprietate, pentru a spori eficiența campaniei de dezinsecție declanșată de echipele SUPAGL din cadrul Primăriei Municipiului Brăila. Operațiunea trebuie pusă pe pauză în zilele ploioase.

Substanțele folosite sunt toate autorizate de Ministerul Sănătății, iar echipele care se ocupă cu dezinsecția terestră (va urma și cea din elicopter) respectă întocmai procedurile legale. Produsele biocide care vor fi utilizate pentru combaterea țânțarilor și căpușelor sunt:

- Vectobac WG (substanță activă și concentrație: Bacillus thuringiensis subsp. israeliensis, tulpina AM65-52, concentrație 37,4% w/w materie solidă);

- Cymina Plus (substanțe active și concentrații: alfa-Cipermetrin 10%, Tetrametrin 2,5%, Oxid de butapiperonină 12,5%);

- Solfac Trio EC 140 NF (substanțe active și concentrații: Cipermetrin 5%, Pralletrin 1%, Oxid de butapiperonină 8%);

- Super Killer 25T-EC (substanță activă și concentrație: Cipermetrin 25%, Tetrametrin 0,25%);

- Microsin (substanțe active și concentrații: Cipermetrin 10%, Tetrametrin 2%, Oxid de butapiperonină 5%).

„Toate aceste produse sunt avizate de Ministerul Sănătații și se regăsesc în lista cu produsele biocide aprobate de Comisia Natională pentru Produse Biocide”, a mai precizat edilul șef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro