Muzică şi bucătărie grecească pentru brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Muzică şi bucătărie grecească pentru brăileni

Grădina de vară "Boema" propune brăilenilor să reia distracţia în stil grecesc. Muzica specifică va aparţine trupei "Prokas Band", aceeaşi de anul trecut, dar care şi-a diversificat repertoriul şi are chiar un instrument nou, touberleki. Dansul grecesc nu va fi o problemă. Cine nu cunoaşte paşii va putea învăţa de la tinerii Comunităţii elene, totul terminându-se cu farfurii sparte pentru a alunga spiritele rele din viaţă. Din bucătăria grecească, veche de peste 4.000 de ani, brăilenii se vor putea delecta cu antreuri, numite mezedes, care conţin: salată de vinete (melitzanosalata), dovlecei (kolokithakia), drob (sarmas), brânză, măsline, roşii, ceapă, sos tzatzichi. Apoi se poate mânca delicioasa salată grecească, foarte sănătoasă, care conţine: roşii, castraveţi, ceapă, ardei gras, măsline, brânza Feta, ulei de măsline şi oregano. Cu numai 25 de lei brăilenii se vor putea delecta cu souvlachi - frigărui din carne de porc care se servesc cu cartofi prăjiţi, roşii, castraveţi, ceapă şi tzatzichi. Nu vor lipsi din meniu faimoasele paidachia - costiţe de miel făcute la cuptor în sos de bere, dar nici platoul pescăresc, numai 35 de lei, care conţine: kalamari prajiţi, creveţi la grătar, sardină, grujoane de peşte în fulgi de porumb şi lămâie. Finalul serii, din punct de vedere culinar, va fi marcat de baclavale făcute în casă de către Kira Margo, o grecoaică din insula Chefalonia, alături de care se vor putea lua şi micuţe gogoşele stropite cu miere şi susan (loukoumades). "Originea baclavalei este unul dintre subiectele de dispută între greci şi turci. Grecii şi-o asumă şi vin cu izvoare istorice din antichitate, turcii dau din cap şi mormăie în barbă cum că fisticul şi scorţişoara vin din Damasc prin Turcia, aşa că grecii n-ar avea cum să facă baclava de capul lor. Şi controversele continuă. Un singur lucru e cert: bacalavaua e delicioasă!", apreciază Athena Bondoc, patronul restaurantului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro