Iata insa si raspunsurile unora dintre cei care reprezentau Braila, la momentul 2002, si care, cu totii, au tacut milc, cind au fost intrebati despre acest act samavolnic al propriului Guvern:
* Aurel Simionescu, fost presedinte CJ Braila, la momentul 2002 - "Acum, judecind la rece, din perspectiva modului in care se comporta acum galatenii, cred ca trebuia sa avem o atitudine mai dura, mai transanta. Noi am crezut ca totul se va desfasura in limitele legii, ca impozitele si taxele se vor plati la Braila, ca autorizatiile se vor cere de la Braila. Viata si realitatea au aratat insa ca lucrurile nu s-au intimplat asa. Noi am avut mai multe discutii cu cei de la Galati si ne-au spus ca o sa fie bine, ca se va respecta legea. Atunci poate ca ar fi trebuit sa actionam in instanta, macar asa, ca sa vedem ce se intimpla."
* Mihai Tudose, deputat la momentul 2002 - "Nici nu am stiut de aceasta Hotarire de Guvern. Dupa ce am aflat de ea, poate ca puteam fi mai incisivi, dar sincer, acum, ce sa faci impotriva propriului Guvern? Ideea cu constructia de locuinte sociale putea fi folosita generos, dar acum se pare ca lucrurile iau cu totul o alta turnura si duc chiar spre sfidarea legii de catre cei din Galati. De la locuinte sociale s-a ajuns ca acolo sa se dea teren pentru constructia unor centre comerciale, in ciuda faptului ca destinatia terenului a fost si este in continuare clara: locuinte sociale. Din cite vad, autoritatile din Galati nu doresc nici macar intrarea in legalitate a celor care s-au mutat in cartierul Siret".
* Viorel Balcan, fost senator PSD - "Eu am aflat de la presa despre acea hotarire de Guvern, cind am fost intrebat ce stiu despre ea si am raspuns ca nu stiu nimic, si am cerut timp sa ma interesez. M-am dus la Guvern, am discutat cu domnul Octav Cozminca, l-am intrebat ce se intimpla, mi-a spus ca Nica si Dumitru Nicolae au cerut un teren pe care sa se extinda Galatiul si ca vor sa construiasca acolo locuinte. Am intrebat de ce nu am fost intrebati si noi si mi-a spus sa o las asa. M-am dus apoi la premierul Adrian Nastase, cu aceleasi intrebari si cred ca de atunci mi se trage, atunci s-au rupt relatiile de prietenie pe care le aveam cu dinsul. Fusese inainte discutia cu arendarea Insulei Mari a Brailei, apoi a venit chestiunea cu mia de ha pentru care i-am cerut socoteala si asta l-a deranjat foarte mult. Am avut o discutie apoi si cu colegii de la Braila si a fost un dialog mai dur, ne-am intilnit cu cei de la Galati si au venit cu promisiuni mincinoase, ca o sa faca numai locuinte sociale, ca o sa ne unim cu Galatiul, lucruri pe care noi le-am luat de bune atunci. Si as mai vrea sa precizez ceva: nu Anton Lungu a fost cel care s-a impotrivit cel mai mult acestei HG 512, ci subsemnatul s-a ofuscat, s-a certat si apoi, a tras ponoasele. Ce este cert este ca, la momentul respectiv, nu am avut taria sa atacam in instanta acea HG 512 si pentru asta ne simtim cu totii vinovati".
* George Dragu, deputat la momentul 2002 - "Eu am aflat de aceasta HG de pe Internet, eram in Germania, la niste cursuri Marshall. Cind am venit in tara am fost destul de indignat si am avut o discutie destul de dura cu cei de la Galati, iar presedintele Adrian Nastase l-a trimis pe Dan Nica sa potoleasca spiritele. La discutie au participat, din partea Brailei, Anton Lungu (fost primar), Viorel Balcan (fost senator), Didina Stanescu (fost subprefect), Mihai Manea (fost prefect) si Aurel Simionescu (fost presedinte CJ). Tin minte ca dintre toti, eu, Didina Stanescu si Anton Lungu am fost vehementi, restul au avut o pozitie obedienta. Cum zarurile erau deja aruncate, am cerut sa fim ajutati si sa primim de la ADS niste terenuri pentru Consiliul Judetean si sa fim sustinuti cu finantare in diverse proiecte. In nici un caz nu se discuta insa atunci despre ceea ce fac acum galatenii cu terenul respectiv. A fost o lucratura mirsava si ni s-a spus ca, ne convine sau nu, asta este, de aceea am incercat sa minimizam pierderile".