Actuala baza de la Lacu-Sarat se intinde pe o suprafata de peste 1.000 mp, de cinci ori mai mult fata de cit avea in trecut, noua constructie dispunind de un bazin-piscina cu apa sarata pentru recuperare medicala, sauna, sala cultura fizica medicala, bai saline la cada, impachetari cu namol, bai galvanice, masaj si electroterapie.
Peste 80% din aparatura folosita este noua, de ultima generatie, astfel incit sa satisfaca atit nevoile solicitantilor, dar si sa raspunda, in acelasi timp, directivelor Uniunii Europene in domeniu. "Politica de asigurari sociale promovata de actualul Guvern al Romaniei acorda o atentie deosebita accesului pensionarilor, precum si a altor categorii de persoane asigurate, la o gama variata de programe de tratament balnear si de recuperare a capacitatii de munca. Aceasta strategie este destinata sa valorifice posibilitatile deosebite pe care le ofera statiunile balneo-climaterice in asistenta medicala profilactica, terapeutica si de recuperare medicala atit a bolnavilor cronici, cit si a oamenilor sanatosi care au dreptul de a-si ingriji si ameliora sanatatea, in deplin acord si cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Iata de ce preocuparea noastra este de a asigura o gama cit mai variata de proceduri specifice tratamentului balnear, sporirea continua a calitatii actului medical, a gradului de confort in spatiile de cazare si asigurarea unei hraniri echilibrate, printr-o gama variata de meniuri", a precizat Ionel Romeo Dragan, director general al societatii de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca (TBRCM).
Eforturi concertate pentru realizarea unei baze de tratament moderne
Investitia a fost inceputa in 1995, iar printre cei care au depus eforturi pentru ca, ieri, sa se poata inaugura o baza moderna se numara ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, si presedintele Casei Nationale de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale, Mihai Seitan. Nu trebuie uitata nici echipa manageriala a Hotelului "Perla" (directorul Vasile Roman si directorul economic Mariana Preda), care a luptat pentru ca aceasta baza sa beneficieze de fonduri pentru realizarea unei constructii noi, care sa relanseze baza de la Lacu-Sarat in circuitul statiunilor balneo-climaterice.
Unul dintre criteriile care au contat la luarea deciziei de aprobare a investitiei a fost acela ca sucursala de la Lacu-Sarat a "TBRCM" a inregistrat rezultate pozitive. Concret, in ultimii ani, gradul de ocupare a fost de 100%, pe tot parcursul unui an calendaristic.
Una dintre realizarile cele mai importante ale directorului Vasile Roman este legata de racordarea statiunii Lacu-Sarat la sistemul national de alimentare cu gaz, in 1993, atunci cind statiunea braileana a intrat in rindul celor cu activitate continua, pe tot parcursul anului.