O pensionară din Brăila și-a descoperit pasiunea pentru scris la vârsta de 75 de ani | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

O pensionară din Brăila și-a descoperit pasiunea pentru scris la vârsta de 75 de ani

• inginer agronom de profesie, Virginia Stanciu a publicat, în doi ani, nu mai puțin de zece cărți de fabule pentru copii și adolescenți • acum în vârstă de 77 de ani, brăileanca  are patru copii, cinci nepoți și doi strănepoți și urmează să scoată de sub tipar cea de a zecea carte de fabule • toate cărțile Virginiei sunt bogat ilustrate și sunt dedicate fiilor, nepoților și strănepoților

 

Adevărată revelație pentru lumea culturală a Brăilei, inginerul agronom Virginia Stanciu, în vârstă de 77 de ani, este dovada vie a faptului că, atunci când ești pasionat de scris, vârsta nu mai contează.

Născută la Brăila, unde a urmat gimnaziul și liceul, Virginia Stanciu a absolvit Institutul Agronomic din București, devenind inginer agronom, profesie la care visase de când era copil. Destinul a adus-o, însă, în județul Argeș, la Domnești, unde s-a căsătorit și a lucrat în livezile de prun și de măr, iar acum s-a întors la Brăila. Nu întâmplător, s-a apucat de scris fabule la vârsta de 75 de ani, după ce a devenit străbunică. 

Preocupată de felul în care viețuitoarele reușesc să comunice între ele și, mai ales, de felul în care acestea își îngrijesc puii, Virginia Stanciu a optat pentru fabule. Se inspiră, deopotrivă, din mediul online, iar fablele domniei sale sunt redactate frumos, pe înțelesul celor mici. Are patru copii, cinci nepoți și doi strănepoți cărora le-a dedicat toată activitatea scriitoricească. În doar doi ani, a reușit să publice zece cărți de fabule (șase la Argeș și patru la Brăila), este membră a Societății Scriitorilor din Galați și a avut ultima lansare de carte de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila.

Ultimele cărți de fabule publicate, anul acesta, la Brăila, la Editura Lucas - „Fabule”, „Lumea necuvântătoarelor” și „Fabule alese” (a patra urmează să iasă de sub teascuri) - sunt bogat ilustrate și au fost bine primite de scriitorii cu state vechi din orașul de la Dunăre. Virginia Stanciu a mai publicat, de asemenea, la Editura Larisa, din Câmpulung Muscel. Nu în ultimul rând, colaborează intens la Revista Porto Franco, din Galați, participă la Cafeneaua Literară de la Brăila, condusă de Doina Focșa, și colaborează cu Academia Bunicilor, coordonată de dr. Claudiu Brăileanu. Vizitându-ne deunzăi la sediul redacției, ca să-și prezinte cărțile, scriitoarea de 77 de ani a ținut să le mulțumească, cu precădere, scriitorilor Vasile Mandric, de la Brăila, și Sterian Vicol, de la Galați, pentru sprijinul pe care i l-au acordat în activitatea scriitoricească.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro