Partidul România în Acțiune și-a prezentat candidații | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Partidul România în Acțiune și-a prezentat candidații

• este vorba de Andrei-Răzvan Colțea, antropolog, deținător al unui doctorat în Istorie Mondială obținut la Universitatea din Shanghai, brăilean la origine, și Iulian Adrian Mihăilă, din Slobozia, fost marinar, în prezent antreprenor • Colțea candidează pentru Camera Deputaților, iar Mihăilă pentru Senat • „M-am hotărât, după o călătorie de 20 de ani prin lume, să mă întorc acasă și să încerc să contribui cu ceva la bunăstarea și progresul orașului în care m-am născut și am crescut”, a spus Colțea • Partidul România în Acțiune (PRA) îl susține pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale

 

Marți, 29 octombrie, la Palatul Culturii Brăilene Lyra, s-a desfășurat conferința de presă a Partidului România în Acțiune, formațiune politică relativ tânără, care îl susține pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale.

Listele de candidați PRA au doar două nume înscrise, unul pentru Senat și unul pentru Camera Deputaților. Este vorba de Iulian Adrian Mihăilă, 54 de ani, (Senat) și Andrei-Răzvan Colțea, 39 de ani (Camera Deputaților), care s-au prezentat în cadrul conferinței de presă de marți.

„Mă numesc Andrei-Răzvan Colțea, dumnealui este Iulian Adrian Mihăilă, suntem candidați la alegerile parlamentare din partea Partidului România în Acțiune, partid care îl susține pe dl. Mircea Geoană în alegerile prezidențiale. De asemenea, reprezentăm ONG-ul România Renaște, care are aceeași funcție, de a-l susține pe dl. Mircea Geoană. Sunt născut și crescut în Brăila, m-am mutat din Brăila acum multă vreme și acum am revenit. Dumnealui este din Slobozia. Ne-am hotărât să candidăm, am primit o propunere în aceste sens și, crezând în proiectul politic al d-lui Mircea Geoană, ne-am angajat în aces proiect politic”, a spus candidatul PRA pentru Cameră.

Necunoscut pentru cei mai mulți brăileni, Andrei Colțea este antropolog cu experiență și are un doctorat în Istorie Mondială obținut la Universitatea din Shanghai. A trăit multă vreme în Asia. Specializat în cercetarea fenomenelor religioase, Colțea este, de asemenea, instructor de arte marțiale (Kendo, grad 4 Dan), consultant de branding intercultural pentru mari companii internaționale - cu experiență în marketing politic și educație -  și, mai nou, politician.

„De ce am intrat în politică? Când toată lumea mi-a spus să nu fac asta pentru că e greu, pentru că sunt naiv dacă eu cred că voi schimba ceva, tocmai de aceea am intrat, că e nevoie și de „naivi” în politică. Și eu chiar cred că, dacă toată lumea stă deoparte, nu se mai schimbă nimic. M-am hotărât, după o călătorie de 20 de ani prin lume, să mă întorc acasă și să încerc să contribui cu ceva la bunăstarea și progresul orașului în care m-am născut și am crescut și de care sunt absolut îndrăgostit, Brăila”, a spus antropologul cu rădăcini brăilene.

 

„Dacă a fost bun pentru NATO, cred că este foarte bun și pentru România”

 La rândul său, Iulian Adrian Mihăilă, din Slobozia, antreprenor, candidat PRA pentru Senatul României, a ținut să precizeze:

„Eu sunt un alt fel de nomad, spre deosebire de Andrei sunt marinar de meserie. Am navigat câțiva zeci de ani după care am renunțat - am constatat că marinăria și familia nu prea au multe lucruri în comun - sunt antreprenor, am propria firmă și sunt implicat în fenomenul politic de vreo 13-14 ani (...). Acum m-am alăturat proiectului  d-lui Mircea Geoană dintr-un considerent foarte simplu: dacă până acum am votat cu inima, cu sufletul, cu orice altceva, acum am hotărât să votez cu mintea. Cred că, din toate punctele de vedere, Mircea Geoană este cel mai calificat pentru postul de președinte, dincolo de povești, legende... Dacă a fost bun pentru NATO, cred că este foarte bun și pentru România. Și așa am ajuns în postura de a candida pe listele pentru Senat ale PRA, la Brăila. Pentru mine, Brăila este un oraș fascinant din multe puncte de vedere”.

Iulian Mihăilă are experiență în politică. A fost membru PNL în anii 1990, după care a trecut la Partidul Noua Republică, USR și REPER, înainte de a deveni membru al Partidului România în Acțiune. 

De cealaltă parte, după două decenii petrecute în străinătate și cu un CV impresionat, dr. Andrei-Răzvan Colțea spune că se va muta în curând la Brăila, întrucât zona Brăila-Galați este una cu un potențial uriaș:

„Am mulți prieteni aici, aici mă simt ca acasă. În opinia mea, Brăila are mult mai mult potențial poate și decât cred brăilenii. Strategic vorbind. În momentul ăsta, zona Brăila-Galați are un foarte mare potențial - și strategic, și comercial, și agricol, și industrial - potențial care nu este exploatat. Suntem pe un culoar care leagă, practic, zona Arctică, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană și, deși avem carențe foarte mari la nivel de infrastructură, cred că, dacă se rezolvă aceste probleme și dacă se rezolvă și partea de educație, avem un foarte mare potențial de creștere. Eu, printre altele, sunt și membru al unui ONG, Asociația Europeană Dunărea și care promovează un proiect care se numește „Dunărea Polis” de care, probabil, ați auzit (...) Am descoperit că, atunci când vin în Europa, sincer, simt cum Europa rămâne în urmă, nu România, nu Brăila. Dacă nu ne trezim, nu reducem birocrația, dacă nu creăm facilități pentru cercetare, pentru dezvoltare, toată Europa o să fie un „muzeu în aer liber” în care mai vin unii turiști, așa, care au bani, și își mai cheltuie timpul și banii pe aici. Lumea se dezvoltă astăzi într-un ritm accelerat, nu mai vorbim despre Inteligența Artificială, energie verde... La noi, nimic nu se schimbă, parcă suntem încremeniți în timp. Iar singura șansă a zonei este proiectul ăsta comun. Și  mai trebuie ceva: EDUCAȚIE. Pentru că doar educația poate să creeze forță de muncă specializată. Și noi nu avem nici măcar o universitate aici...”, a spus candidatul pentru Camera Deputaților.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro