Peste 3.100 de brăileni au depus cereri pentru ajutorul de încălzire. Mai precis, raportul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei arată că au fost depuse în total 3.130 de cereri, majoritatea pentru gaze naturale - 2.489 de cereri, urmate de 445 de solicitări de ajutor din partea celor care se vor încălzi cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri şi, în fine, 196 de cereri din partea celor care se încălzesc folosind energie electrică. Cuantumurile ajutoarelor lunare pentru încălzirea locuinţei, de care pot beneficia brăilenii cu venituri mici, variază în funcţie de numărul membrilor de familie, veniturile realizate, şi sistemul de încălzire utilizat. Astfel, pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, ajutoarele sunt cuprinse între 20 şi 262 lei, în timp ce la încălzirea cu lemne sau cărbuni sumele sunt între 16 şi 54 lei lunar, iar pentru energie electrică între 48 şi 240 lei lunar. "Ca element de noutate, ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică se acordă numai în urma efectuării, în termen de 15 zile de la data depunerii cererii, a anchetei sociale în vederea verificării sistemului de încălzire folosit", se arată în materialul Primăriei. Mai mult, acelaşi raport avertizează că brăilenii care au mai mult de un apartament sau o casă, sau care deţin terenuri, autoturisme şi motociclete, ori sunt titulari ai unor depozite bancare mai mari de 3.000 lei nu sunt eligibili pentru ajutorul la încălzire.
În ce priveşte ajutorul acordat direct de municipalitate constând în lemne pentru încălzire, aproape 140 de familii au primit circa o jumătate de tonă de lemne cu titlu de ajutor de urgenţă.
Nu în ultimul rând, numărul familiilor care au cerut subvenţia pentru centrală urmare a încetării funcţionării fabricii de căldură a ajuns la 851, iar până acum Direcţia de Asistenţă Socială a realizat plăţi în contul acestei forme de sprijin direct în cuantum de puţin peste 1 milion de lei.