Liberalizarea integrala a pietei energiei electrice de la 1 iulie atrage si alti furnizori autorizati in afara de cel traditional - "Electrica" Braila. Conducerea operatorului local de termoficare - SC "CET" SA - care este si autorizat ca furnizor de energie electrica, se declara interesata de potentialul pietei consumatorilor casnici. Societatea produce, in cogenerare, prin arderea gazului metan atit energie electrica pe care o livreaza Sistemului Energetic National, cit si energie termica pe care o vinde clientilor racordati sistemului local de termoficare. Astfel, operatorul ar fi interesat sa furnizeze populatiei energia electrica produsa, dar inainte de a lua o decizie vrea sa analizeze cu atentie situatia. "In principiu, am vrea sa intram si in acest sector, astfel incit o parte din energia electrica produsa sa o livram brailenilor. La acest moment, asteptam insa sa apara normele metodologice de aplicare a actului normativ privind liberalizarea integrala a pietei de energie electrica. In plus, va trebui sa efectuam o atenta evaluare a pietei potentiale si a nevoii de consum a brailenilor. De asemenea, se impune si o analiza a tuturor detaliilor legate de costuri pentru a vedea care ar fi pretul ce l-am putea oferi potentialilor clienti", ne-a declarat Ionel Patrascu directorul general al SC "CET" SA Braila.
La rindul sau si conducerea sucursalei locale a "Termoelectrica" - "Electrocentrale Braila" a explicat ca exista un interes asemanator din partea companiei, dar a precizat ca o strategie si o eventuala decizie in acest sens ar putea fi luata doar la nivel central. Si aceasta abia dupa aparitia normelor de reglementare si aplicare a legii privind liberalizarea integrala a pietei.
Reamintim ca "Electrica" Braila - furnizorul traditional de energie electrica - a explicat ca nu va pune bete in roate consumatorilor captivi care doresc sa-si aleaga un alt furnizor si a punctat ca singura conditie pentru cei care vor sa plece este aceea de a nu avea restante la plata energiei electrice.