Conform unuia dintre procesele-verbale, in jurul orei 21.50, Gabriel Chioreanu a fost sanctionat de oamenii legii pe strada Ana Ipatescu, din municipiul Ploiesti, pentru incalcarea regulilor de circulatie, respectiv pentru ca a condus pe un sector de drum unde era amplasat indicatorul "Accesul interzis". Cea de-a doua sanctiune i-a fost aplicata lui Florica Bobocea, care l-ar fi insotit pe Chioreanu in noaptea respectiva, pentru tulburarea ordinii si linistii publice.
Aceste procese-verbale au reprezentat piesa de rezistenta a recursului formulat impotriva masurii de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii publice. Chiar din momentul in care Tribunalul Braila a decis anularea mandatelor de arestare, in data de 13 octombrie, acuzarea a avut citeva retineri cu privire la unul dintre pocesele-verbale, despre care a spus ca este nul intrucit nu cuprinde, in primul rind, numarul autoturismului pentru care s-a aplicat sanctiunea contraventionala. Acesta a fost si motivul pentru care nu s-a luat deocamdata nici o decizie cu privire la martorii care au declarat ca i-au vazut pe cei 4 participind la atacul din 4 octombrie.
Fals intelectual, favorizarea infractorului si luare de mita
Imediat s-a luat legatura cu inspectorul sef al IPJ Ploiesti, care a deschis cercetarea prealabila impotriva agentului care a intocmit acel proces-verbal.
"In dosarul inregistrat la Parchetul de pe linga Tribunalul Prahova, agentul de politie Szabo Dragos Adrian este cercetat sub aspectul savirsirii infractiunilor de fals intelectual, favorizarea infractorului si luare de mita. La o data din intervalul 5-11 octombrie 2006, in calitate de agent de siguranta publica in cadrul Politiei Municipiului Ploiesti, a intocmit in totalitate, in fals, doua procese-verbale de sanctionare contraventionala asupra numitilor Chioreanu Gabriel si Bobocea Florica, ambii din Braila. Prin acestea se atesta in mod nereal ca ei ar fi fost depistati pe raza municipiului Ploiesti, unde au comis abateri la regimul circulatiei pe drumurile publice (primul) si la regimul ordinii si linistii publice (al doilea), toate acestea in scopul ajutarii numitului Chioreanu Gabriel de a scapa de raspunderea penala intr-o cauza aflata pe rolul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila", ne-a declarat Fanel Mihalcea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila.
Doua amenzi au scapat patru oameni de arest
Dupa cum reiese din motivatia deciziei de anulare a mandatelor de arestare, cele doua sanctiuni contraventionale au fost si in beneficiul celorlalti trei arestati. Desi, in toate cazurile, aparatorii au ridicat problema veridicitatii declaratiilor martorilor, sustinind ca acestea ar fi simple sicane, datorate apartenentei la grupuri rivale, la baza hotaririi au stat cele doua procese-verbale.
Apreciind ca depozitiile martorilor nu reflecta realitatea, instanta a admis recursurile formulate de Ionut Ranete, Angelin Viorel Ciurea, Gabriel Chioreanu si Sorin Lazar, carora Judecatoria Braila le-a emis mandate de arestare in data de 10 octombrie.
Reamintim ca, in seara zilei de 4 octombrie, in jurul orei 22.00, mai multi indivizi au atacat cu pietre blocul T, de pe strada Sebesului, la parterul caruia locuieste familia fratilor Costica si Ghita Buricea. Ferestrele mai multor apartamente au fost sparte, iar doua masini parcate in fata blocului, apartinind unor prieteni ai fratilor Buricea, au fost distruse. Pina in momentul de fata, instantele de judecata au emis 12 mandate de arestare, din care 5 in lipsa, 4 dintre acestea din urma fiind anulate in baza celor doua procese-verbale de contraventie intocmite de agentul din Ploiesti. La ora actuala, 7 dintre arestati isi executa cele 30 de zile de privatiune de libertate dictate de judecatori, unul singur, Radu Bogateanu, zis "Romica", liderul grupului "Catali", fiind dat in urmarire generala pentru ca se sustrage acestei masuri.