Mergi la conţinutul principal

Prima zi cu polei, prima zi cu probleme

* şi pe trotuare s-au format adevărate patinoare, de care nu s-a ocupat nimeni

Dacă ultimele zile din noiembrie au semănat, cel puţin la Brăila, a primăvară, prima zi din decembrie a venit cu iarna adevărată. Ploaia, transformată pe alocuri în ninsoare, a dus la apariţia poleiului care, cel puţin în noaptea de marţi spre miercuri şi în primele ore ale dimineţii, a îngreunat circulaţia atât în judeţ cât şi în municipiu. După cum ne-a informat Florin Dafina, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Brăila, au fost probleme cu precădere pe DN2B, în zona Făurei, unde, în ciuda faptului că s-a acţionat în repetate rânduri cu antiderapant, carosabilul a rămas alunecos vreme de mai multe ore. Pe DN22 Brăila-Râmnicu Sărat şi pe DN23 Brăila-Focşani, din cauza faptului că traficul era mai redus, persistau pe carosabil pojghiţe de zăpadă îngheţată, care ar fi cedat mai repede sub acţiunea antiderapantului dacă ar fi circulat un număr mai mare de maşini. Florin Dafina ne-a informat că, pe drumurile naţionale de pe raza judeţului nostru s-a acţionat cu nouă utilaje, pentru împrăştierea de material antiderapant.
Conform purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean, secretarul Nicu Filote, pe drumurile judeţene nu s-a intervenit. "Deocamdată, nu a fost nevoie de antiderapant", ne-a declarat Filote.
În municipiu, au ieşit pe străzi şase sărăriţe, care au acţionat între orele 5.00 şi 12.00. "S-a dat cu sare şi nisip atât pe arterele importante cât şi pe străzile laterale, acolo unde este trafic mai intens. Utilajele sunt pregătite în continuare. Dacă se formează iar polei, ieşim imediat pe traseu. Deocamdată, folosim antiderapant clasic, acel amestec de nisip şi sare. Avem şi stocuri de antiderapant lichid, însă nu este cazul să folosim aşa ceva deocamdată", ne-a spus Dan Apostol, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, din cadrul Primăriei Brăila. În ciuda declaraţiilor sale, şoferii brăileni şi-au manifestat din nou nemulţumirea faţă de felul cum s-a acţionat. "Nu înţeleg ce fel de antiderapant se foloseşte, că străzile sunt «sticlă», derapezi ca pe patinoar. Am circulat foarte greu pe Şcolilor, pe Independenţei, dar pe străzile laterale din zona centrală este nenorocire. Acolo chiar că nu s-a dat cu nimic", ne-a spus unul dintre şoferii nemulţumiţi care au sunat la redacţie. Alţi cititori ne-au sesizat faptul că trotuarele sunt pline de gheaţă şi nu intervine nimeni pentru curăţarea ei. De acest aspect trebuie, însă, să se ocupe administratorii spaţiilor comerciale, fiecare având obligaţia să îndepărteze gheaţa sau zăpada din dreptul magazinului său. Ieri, fiind zi liberă, multe magazine au fost închise, astfel că pietonii au fost nevoiţi să se descurce singuri cu gheaţa alunecoasă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro