Puhoi de brăileni la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Puhoi de brăileni la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale

  • în ciuda vremii mohorâte, mii de oameni au ieşit din case pentru a asista la parada militară, la spectacolul de muzică şi dansuri folclorice şi pentru a vizita târgul de iarnă organizat de Primărie * şi porţiile gratuite au avut succes, dar parcă lumea nu s-a mai înghesuit la fel ca altădată

 

Anul acesta, au participat la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale parcă mai mulţi brăileni ca niciodată. Platoul din Piaţa Independenţei, acolo unde s-au desfăşurat manifestările, a fost aproape neîncăpător pentru cei veniţi să vadă spectacolul de muzică populară susţinut de artistul Dinu Iancu Sălăjanu şi instrumentiştii săi şi continuat de ansamblul „Condruz” din Gemenele şi solişti ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Înainte de acest spectacol, care a început în jurul orei 11.00, s-au derulat tradiţionalele ceremonii militare deschise, ca de obicei, de slujba oficiată de un sobor de preoţi şi continuate cu discursul prefectului Mădălina Cochino şi cu un scurt program artistic oferit de fanfara Garnizoanei Brăila, dirijată de col. Petrea Gogu. La parada de pe Calea Călăraşilor au participat plutoane reprezentative ale tuturor unităţilor din cadrul Garnizoanei, începând cu geniştii şi continuînd cu celelalte arme: cercetaşi, artilerişti, marinari militari, pompieri şi jandarmi.

Oficialităţile civile şi militare au depus apoi coroane de flori la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu, apoi s-a dat startul spectacolului de muzică populară, iar cei care s-au aşezat din timp la coadă au început să îşi primească porţiile de fasole cu cârnaţi şi câte un pahar cu vin fiert. S-a putut remarca faptul că numărul celor care au vrut neaparat să guste din fasolea oferită gratuit de Primărie a fost mult mai mic decât al celor care au înconjurat mica scenă amenajată pe platoul din faţa Palatului Administrativ, acolo unde s-a ţinut spectacolul de muzică folclorică şi dans oferit de Dinu Iancu Sălăjanu şi ceilalţi artişti.

În paralel, s-a deschis şi târgul de iarnă organizat de Primărie unde, aşa cum anunţaseră oficialităţile, au primit standuri doar meşteri populari care au de oferit produse tradiţionale. Printre tot ce se vinde acolo, un meşter venit din Cahul, Republica Moldova, avea mare succes cu produsele sale cioplite în lemn - linguri, făcăleţe, fund de tocat legume etc. La felul cum mergea vânzarea, foarte posibil ca meşterul respectiv să îşi epuizeze încă de astăzi marfa, fiindcă nu venise cu produse decât cât să umple o masă. Mai multe detalii în ediţia de vineri a cotidianului nostru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro