Recomandare de lectură. RĂZBOIUL CARE MI-A SALVAT VIAȚA, KIMBERLY BRUBAKER BRADLEY, Editura Arthur, București, 2016 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Recomandare de lectură. RĂZBOIUL CARE MI-A SALVAT VIAȚA, KIMBERLY BRUBAKER BRADLEY, Editura Arthur, București, 2016

Kimberly Brubaker Bradley s-a născut în 1967 în Fort Wayne, Indiana. Deși autoarea a studiat la Smith College din Northampton, Massachussetts, școală pe care a absolvit-o obținând o diplomă în chimie, a lucrat ca redactor colaborator la mai multe reviste. În anul 1994, odată cu nașterea primului său copil, renunță la postul de cercetător chimist și se concentrează pe cariera literară. Prima carte publicată a scriitoarei americane, “Ruthieʼs Gift”, a apărut în 1998, iar de atunci a semnat numeroase alte titluri pentru copii și adolescenți.

Romanul „Războiul care mi-a salvat viața” a primit în anul 2016 distincția „Newbery Honor”. Este povestea de viață a unei fetițe de numai nouă ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care face eforturi pentru a demonstra că nu este diferită de ceilalți. Ada s-a născut cu un defect la piciorul drept, motiv pentru care mama sa a pedepsit-o să stea mereu închisă în casă pentru a nu o face de rușine. Fetița este cea care are grijă de fratele ei, Jamie, când mama lor este la muncă sau doarme, adică în cea mai mare parte a timpului. Captivitatea nu o supără prea tare pe Ada până în momentul în care Jamie ajunge la vârsta la care are dreptul să iasă afară și să meargă la școală. Abia atunci fetița face eforturi să învețe să meargă și să își ascundă piciorul cu defect. Ada și Jamie profită de faptul că toți copiii sunt evacuați din Londra și, împreună cu fratele ei, fuge departe de răutatea mamei. Așa ajung să o cunoască pe Susan Smith, o femeie posacă, dar care îi iubește ca și cum ar fi copiii ei. Și, în timp ce lumea întreagă se schimbă și toți cei din jur cunosc suferința și despărțirea, Ada descoperă ce înseamnă iubirea și respectul.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – http://toread.bjbraila.ro/opac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro