Primarul Aurel Simionescu nu s-a arătat prea încântat de proiectul de lege propus de mai mulţi parlamentari PSD şi ALDE, care prevede ca primarii care au realizat stagiul complet de cotizare să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu un an pentru fiecare mandat de 4 ani, dar nu mai puţin de 60 de ani, având în vedere condiţiile lor de stres. Edilul Brăilei a ţinut să precizeze că el deja a ajuns la 60 de ani, prin urmare subiectul nu prea mai prezintă interes. De asemenea, în privinţa condiţiilor de muncă stresante şi a responsabilităţilor foarte mari ale primarilor, Simionescu susţine că reprezintă chestiuni asumate din momentul înscrierii într-o cursă electorală. "Vârsta biologică nu este identică pentru fiecare. Atâta vreme cât unii vor să iasă la pensie mai repede şi după aceea vor să se angajeze în altă parte, deja avem o problemă. Din punct de vedere al vârstei nu consider neapărat că e în regulă chestiunea asta. Eu nu cred că va trece o astfel de propunere. Până la urmă este o chestie de voinţă. Dacă vorbim de o carieră militară, de poliţie... O porneşti la drum, ai meseria ta, e altceva. Dar ca primar te duci şi candidezi. Tu alegi să îţi pui poza pe gard. E un alt tip de abordare", a declarat Simionescu.
Potrivit Mediafax.ro, proiectul, ai cărui iniţiatori sunt deputaţii PSD Ioan Munteanu, Ioan Stan, Gavril Mârza, Ion Melinte, deputatul ALDE Sorin Teju şi senatorul PSD Liviu Bumbu, va fi dezbătut mai întâi la Senat, for decizional fiind Camera Deputaţilor.
Propunerea legislativă vine după ce, la sfârşitul lunii iunie, 29 de parlamentari PSD, PNL şi UDMR au propus, printr-un proiect de lege, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene să beneficieze de pensii speciale, după modelul pensiilor speciale pentru parlamentari. Proiectul se află în consultare publică la Camera Deputaţilor şi prevede că această pensie specială se acordă în limita a trei mandate şi se calculează înmulţind numărul lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară aflată în plată. Această pensie se indexează odată cu indemnizaţia şi se cumulează cu pensia din sistemul public şi cu alte tipuri de venituri.