Mergi la conţinutul principal

Riscurile scăldatului în locuri neamenajate. Respectă APA. Respectă VIAȚA. Nu RISCA INUTIL!

• polițiștii, jandarmii și pompierii au intensificat măsurile de prevenire a incidentelor și de protecție a populației, în contextul creșterii afluenței de persoane în zona malurilor fluviului Dunărea

 

În contextul sezonului estival și al creșterii afluenței de persoane în zona malurilor fluviului Dunărea, autoritățile cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței cetățeanului, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al Județului Brăila, au intensificat măsurile de prevenire a incidentelor și de protecție a populației.
Având în vedere riscurile generate de scăldatul în locuri neamenajate, practicarea pescuitului în condiții nesigure, ori activitățile recreative desfășurate pe apă sau în apropierea fluviului, instituțiile menționate desfășoară acțiuni comune și activități de informare pentru conștientizarea pericolelor și reducerea riscului de înec, accidentare sau alte evenimente nedorite”, arată polițiștii.

Unde și cum să te scalzi în siguranță
Recomandări din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila:
- Scăldați-vă doar în locuri special amenajate, marcate corespunzător și supravegheate de salvamari sau administratori ai zonelor de agrement.
- Evitați orice loc neamenajat – acestea pot fi periculoase, chiar și pentru înotători experimentați.
Reguli de bază pentru siguranța personală: - evitați șocurile termice - nu intrați în apă imediat după expunerea excesivă la soare; - evitați sărituri de pe poduri, platforme, maluri înalte – pot duce la traumatisme grave. ”Nu intrați în apă dacă sunteți sub influența băuturilor alcoolice, noaptea târziu sau când sunteți singuri.
Cetățenii trebuie să fie atenți la copii, să îi supravegheze permanent, atât în apă cât și în apropierea acesteia. Este important să fie respectate
semnele și indicatoarele de informare, interdicție sau avertizare amplasate de autorități”, spun pompierii.
Se știe că în perioada verii oamenii ies la pădure, pentru un grătar, iar pompierii atrag atenția să nu se aprindă focul în locuri neamenajate, pentru că acest lucru poate pune în pericol siguranța celor din jur.

Jandarmii patrulează în zona fluviului Dunărea

La rândul lor, jandarmii patrulează în zonele frecventate din apropierea fluviului, inclusiv în zonele de agrement. Este important ca cetățenii să respecte indicațiile acestora, să evite consumul de băuturi alcoolice în locurile publice sau comportamentele care pot duce la altercații.
Trebuie respectate normele de conviețuire socială și evitate comportamentele care pot tulbura ordinea publică.
În plus, în ceea ce privește pescuitul și activitățile nautice, oamenii sunt sfătuiți să respecte regulile, pentru a preveni accidentele sau sancțiunile legale. În cazul unor situații de urgență, cooperați cu forțele de ordine pentru asigurarea unui răspuns prompt, transmit jandarmii.

 

Recomandări din partea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila

Oamenii sunt sfătuiți să nu blocheze accesul serviciilor de intervenție prin parcări neregulamentare în zonele de acces către Dunăre și să fie responsabili atunci când se urcă la volan. Nu trebuie să  conducă autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise și să evite efectuarea de manevre riscante, depășiri neregulamentare sau întoarceri pe drumurile înguste ori în apropierea punctelor de acces la bac.
După lăsarea întunericului, trebuie evitate zonele izolate și slab iluminate, iar copiii și adolescenții trebuie supravegheați în timpul activităților de recreere. ”Sesizați imediat Poliția în cazul în care observați comportamente periculoase, violențe sau persoane aflate în dificultate. Nu lăsați bunuri de valoare la vedere în autovehicule”, atenționează polițiștii.
Oamenii legii fac apel la responsabilitate, prudență și spirit civic din partea tuturor celor care aleg să își petreacă timpul liber în zona fluviului Dunărea, să evite zonele periculoase, să respecte normelor de siguranță. ”Comunicarea promptă cu autoritățile pot face diferența între viață și tragedie!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro