Rotaru a votat pensia specială pentru că aşa a hotărât partidul | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rotaru a votat pensia specială pentru că aşa a hotărât partidul

Parlamentarii PSD de Brăila, senatorul Ion Rotaru şi deputatul Marian Dragomir şi-au exprimat vineri poziţia în privinţa proiectului pensiilor speciale, adoptat recent de cele două Camere. Primul dintre aceştia a avut o declaraţie destul de contradictorie. Rotaru a afirmat că a votat proiectul de lege, însă a făcut-o doar pentru că aşa s-a decis în cadrul partidului. Cu toate acestea, din punct de vedere personal, spune senatorul, pensiile speciale sunt o măsură inoportună şi discriminatorie. "Eu am votat cum s-a hotărât la partid. Deci am votat «pentru». Dar vreau să lămurim un aspect aici: de multe ori poţi avea puncte de vedere contrare în ceea ce priveşte votul pe o anumită lege, dar când se ia decizia la grupul parlamentar, respectiv, vot «pentru», vot «contra», atunci, de regulă - şi asta se întâmplă în 99% din cazuri -, se votează conform hotărârii pe care a luat-o grupul. (...) Eu îmi pun întrebarea dacă cei de la marele PNL erau lăsaţi să voteze cum votau?! Din punct de vedere personal, eu n-aş fi votat şi nici n-aş fi iniţiat o asemenea măsură. Este inoportună în momentul ăsta. Şi este până la urmă discriminatorie, deşi avem o serie întreagă de alte categorii de oameni care primesc aşa-numite pensii speciale", a declarat Rotaru. De asemenea, senatorul a ţinut să sublinieze că măsura pe care ar trebui să se concentreze Parlamentul este legată de aducerea tuturor pensiilor la un nivel decent, "nu doar pentru anumite categorii". Sursa citată a mai adăugat că pensia specială poate fi dată numai în urma unei cereri, însă fără a specifica dacă va înainta un asemenea document către Parlament sau nu.

Dragomir: "Aş dori ca toţi cei care votează «împotriva» a ceva în Parlament să nu beneficieze"

La rândul său, deputatul Marian Dragomir a subliniat că nu a votat legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, însă nu pentru că nu o susţine, ci pentru că nu a fost în plen în momentul aprobării proiectului. "Legea este discutabilă, pentru că avem mai multe legi care statuează instituţia pensiei speciale. Vorbim de procurori, judecători, grefieri, piloţi, chiar şi stewardeze. Atunci ajungem la o discriminare, teoretic. Practic, înţeleg şi argumentele unora dintre colegii mei care au spus că parlamentarii au indemnizaţie nu salariu şi că nu beneficiază de spor de vechime. E o discuţie mai lungă. Dacă e să analizăm şi practica europeană iarăşi ajungem la o comparaţie care este în beneficiul acestei pensii. Nu am votat proiectul pentru că nu eram în plen, ci într-o altă zonă lucrând la un proiect de lege cu alţi colegi. Aşa a fost conjunctura, a trebuit să merg acolo", a declarat Dragomir. Cu toate acestea, PSD-istul a profitat de ocazie pentru a-i acuza pe liberali de ipocrizie pentru că nu au votat proiectul privind pensiile speciale. "Eu nu mă gândesc la pensie, dar aş vrea să fac o propunere interesantă aici. Sunt convins că foarte mulţi dintre cei care au criticat şi nu au votat actuala lege a pensiei, vor ajunge cândva la pensie. Aş dori ca toţi cei care votează «împotriva» a ceva în Parlament - şi nu discutăm doar de legea specială a pensiilor, ci şi de reducerile de taxe şi impozite, de TVA -, să nu beneficieze de aceste lucruri. Dar eu vă spun că cei care au votat «împotrivă» sau au avut poziţii opuse, peste câţiva ani când vor ajunge la pensie, vor fi printre primii care vor face cerere. Se vor înghesui, deşi au criticat-o acum", a conchis sursa citată.
Reamintim că, Legislativul a aprobat pe 16 iunie proiectul de lege cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri. Astfel, un parlamentar cu un mandat va primi o indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate - 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate vor avea 4.600 de lei în plus la pensie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro