• recomandată de Doina Munteanu, Pilates Instructor, Barre Fitness Instructor, Tehnician Nutriţionist, Consultant Nutrilite
Salată de legume cu quinoa - o roşie, un castravete, un ardei capia, o tulpină de apio, 100 gr quinoa fiartă, o ceapă mică, patrunjel , o linguriţă ulei de măsline, puţină sare, ½ linguriţă de zahăr. Legumele se taie după preferinţe. Mod de preparare quinoa - Se spală bine în câteva ape deoarece conţine un strat natural numit saponina care trebuie înlăturat, şi se pune la înmuiat cel putin 2 ore, după care se fierbe circa o jumătate de oră. La un pahar de quinoa se pun două pahare de apă. După ce s-a fiert se închide focul, se pune un capac deasupra şi se mai lasă o jumătate de oră ca să absoarbă toată apa Pentru un gust mai bun, adaugaţi în apa în care se fierbe o lingură de legume deshidratate, puţina sare, praf de usturoi, rozmarin, sau, în loc de apa se foloseşte supa de legume.
De ce să consumi quinoa? Quinoa face parte din familia cerealelor şi este considerată un superaliment datorită calităţilor sale nutritive. Este foarte bogată în proteine, are în compoziţie toţi cei 10 aminoacizi esenţiali pentru organism şi nu conţine gluten, deci din punct de vedere nutritiv poate înlocui cu succes proteinele animale. Pe lânga vitaminele A, B, C şi E, fier, conţine un raport optim de grăsimi Omega3 şi Omega6 care sunt importante în susţinerea funcţiilor creierului şi a sistemului cardiovascular. Fibrele solubile şi insolubile din quinoa ajută la optimizarea digestiei şi la menţinerea greutăţii în limite normale. O cantitate de 100 gr quinoa contine 368 calorii, 14.1 gr de proteine, 6.1 gr lipide, 64.1 gr carbohidraţi şi 7 gr de fibre.