* vineri, 29 martie, a avut loc prezentarea dotărilor și modernizărilor realizate la Secția UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila * au fost prezenți președintele CJ, Francisk Iulian Chiriac, vicpreședintele CJ, Ionel Epureanu, dr. Mihaela Roadevin, medic șef UPU, Didi Crintea, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Dragoș Voicu, director medical, precum și reprezentanți ai firmei care a executat lucrarea, SC Termohidro SRL * în mai puțin de două săptămâni, noul UPU își va putea primi pacienții, după ce va primi aviz epidemiologic, precizează reprezentanții spitalului * mai mult, președintele CJ a anunțat că va fi rezolvată și problema lipsei de personal, după ce Ministerul Sănătății a deblocat 63 de posturi noi pentru Județean
Înaugurare fără panglică tăiată și fără prea mult fast la Secția UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, în prezența conducerii Consiliului Județean Brăila, a conducerii Spitalului Județean, a Secției UPU și a reprezentanților constructorului.
Astfel, vineri, 29 martie, începând cu ora 12.00, la Secția UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila a avut loc prezentarea dotărilor și a modernizărilor realizate aici (începând cu anul 2022), în prezența președintelui CJ, Francisk Iulian Chiriac, a dr. Mihaela Roadevin, medic șef UPU Brăila, a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Didi Crintea, a conf. dr. Dragoș Voicu, director medical al unității spitalicești și a repreazentanților firmei care a executat lucrarea, SC Termohidro SRL.
„Am cam terminat tot ce aveam de făcut pe acest proiect, au venit și tot ceea ce înseamnă echipamente medicale și am decis să facem o prezentare amplă a acestui proiect pentru că spitalul, și în special Unitatea de Primiri Urgențe, doamna doctor Mihaela Roadevin, trebuie să se pregătească, astfel ca trecerea de la vechiul spațiu la noul spațiu să fie una corectă și pentru personalul medical, dar, în primul rând, pentru pacienți. Este un proiect important pentru Spitalul Județean, ca și celelalte pe care le desfășurăm, de altfel. An de an, Consiliul Județean a investit și o să investească sume importante în cel mai mare spital din județ, atât pentru funcționarea spitalului - și sunt sume considerabile, 2 milioane de euro pentru funcționare și în jur de 3 milioane de euro pe echipamente - plus bani care vin din proiectele europene pentru modenizarea în continuare a acestei unități sanitare”, a precizat președintele CJ, Francisk Chiriac.
Potrivit șefului CJ Brăila, anul acesta, va fi semnat contractul pentru modernizarea corpului C1, C2, C3 (spitalul propriu-zis), care va fi dotat cu paturi noi, grupuri sanitare noi în fiecare salon (important pentru pacienți, dar și pentru personalul medical, ținând cont de infecțiile nozocomiale și de tot ceea ce se întâmplă acum în spitale). Cu acest prilej, Chiriac a atras încă o dată atenția asupra relației pacient-cadru medical.
„Ministerul Sănătății a deblocat 63 de posturi noi pentru Spitalul Județean”
„Nu vom renunța la modernizarea continuă a tot ceea ce înseamnă dotare a Spitalului județean, astfel încât pacienții, dar și personalul medical, să-și facă treaba cum trebuie. Atrag încă o dată atenția, și personalului medical, dar și pacienților, de a avea această relație pacient - cadru medical cât mai bună, pentru că niciun cetățean nu vine „de bucurie” la spital, ci vine cu o nevoie și trebuie înțeleasă și de personalul medical, dar și de pacient, această nevoie de a-și rezolva problema în timp optim. Știm că încă ducem lipsă de personal medical și facem toate eforturile, spitalul face toate eforturile, ca să rezolvăm această problemă. Doamna manager m-a informat că, deja, 63 de posturi le avem deblocate de la minister, o să începem să le scoatem la concurs cât mai repede, în primul rând pentru medici. Avem deficitar, în primul rând, UPU, dar și Radiologia”, a spus președintele CJ.
Potrivit dr. Mihaela Roadevin, medic șef Unitate Primire Urgențe Brăila, în cel mult două săptămâni, noul UPU va fi deschis pentru pacienții brăileni. „Urmează să facem o dezinfecție, luni vin și iau probe pe care le trimit la București și dacă este totul în regulă vom primi aviz epidemiologic de funcționare. În a doua săptămână a lunii aprilie, sperăm să deschidem UPU”, a precizat dr. Roadevin.
„Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Brăila pentru implementarea și derularea acestui proiect, pentru reabilitarea UPU și pentru toată implicarea în asigurarea continuității funcționării acestui spital, să mulțumesc echipei Spitalului Județean care, de asemenea, a colaborat pentru finalizarea acestui proiect, și personalului UPU să le doresc să beneficieze de aceste condiții optime, să se bucure de spațiile generoase de lucru nou create, de ambientul corespunzător, de condițiile de siguranță mai bune, și pentru personal, dar și pentru pacienți. Profit de această ocazie pentru a face un apel către medicii care doresc să-și desfășoare activitatea în UPU, să răspundă solicitărilor noastre, deoarece posturile sunt scoase la concurs și avem nevoie să acoperim acest deficit de personal pentru a funcționa la cea mai bună capacitate”, a declarat, în cadrul evenimentului de vineri, managerul unității spitalicești, Didi Crintea.
Proiectul de reabilitare a Secției Unitate de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila a demarat în iulie 2022, când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor și a fost predat amplasamentul către executant, firma SC Termohidro SRL. S-au executat lucrări de modernizare, recompartimentare și reabilitare a unor zone medicale, în vederea conformării cu legislația în vigoare cu privire la organizarea și funcționarea UPU Brăila, de asemenea, s-a eficientizat din punct de vedere energetic imobilul în care funcționează Unitatea. O parte importantă a proiectului a vizat dotarea secției, obiectiv pentru care au fost semnate și un număr de 13 contracte de furnizare a mobilierului și echipamentelor necesare funcționării optime. În total, modernizarea UPU se ridică la 1,5 milioane euro.
Întreg proiectul de reabilitare a Secției UPU din cadrul Spitalului Județean s-a realizat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.