Autorităţile locale nu reuşesc să le facă faţă samsarilor care îşi expun maşinile scoase la vânzare pe trotuare şi în parcările din zonele intens tranzitate de pietoni. După închiderea centrului comercial "Armonia", târgul de maşini amenajat în parcarea respectivului hypermarket nu mai este folosit, iar vânzătorii ambulanţi şi-au relocat marfa pe domeniul public din municipiu. Prezenţa permanentă a autoturismelor cu anunţ de vânzare în geam e o sursă continuă de enervare pentru proprietarii de maşini care locuiesc în zonă şi care se plâng că nu pot folosi parcarea din cauza samsarilor.
Primarul Aurel Simionescu recunoaşte că fenomenul vânzărilor de autoturisme pe domeniul public este foarte greu de ţinut sub control. Edilul-şef se declară conştient însă că atât timp cât vânzătorilor de maşini nu li se oferă o alternativă, măsurile de coerciţie nu vor avea efect. "Intenţionăm să amenajăm un spaţiu ca târg auto, în incinta oborului de pe Şos. Râmnicu Sărat, ca să existe o alternativă. În funcţie de fondurile pe care le putem aloca de la buget, amenajarea respectivă ar putea fi dată în funcţiune la începutul anului viitor. În plus, din câte am înţeles, cei de la «Armonia» intenţionează să redeschidă centrul comercial, cam în luna februarie. Ei vor să păstreze locaţia târgului auto şi chiar să le pună la dispoziţie celor interesaţi două spaţii în incinta magazinului, pentru încheierea actelor şi pentru asigurări. De asemenea, şi-au manifestat intenţia de a amenaja un fel de service auto, unde să se poată face mici reparaţii şi cosmetizări ale autoturismelor. Chiar şi cu aceste alternative, e foarte probabil ca mulţi vânzători din aceştia de maşini să prefere să le ţină tot pe domeniul public, în văzul trecătorilor. În această situaţie, va trebui să facem o nouă campanie de amenzi, pentru a-i determina să elibereze parcările şi trotuarele", ne-a declarat primarul Simionescu.
În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 248 din 2008, amenzile prevăzute pentru ocuparea domeniului public cu autoturisme scoase la vânzare ajung de la 500 lei la 2.500 lei. Poliţia Comunitară Brăila ne-a informat că, pentru astfel de contravenţii, s-au dat, în ultima perioadă, cam două-trei sancţiuni pe lună. Amezile aplicate au fost în cuantum minim, de 500 lei, fiindcă, spun cei de la Poliţia Comunitară, contravenienţii au fost cooperanţi şi nu s-au manifestat agresiv.
