SANATATE: Cinci unităţi spitaliceşti din Timiş sunt propuse pentru reorganizare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

SANATATE: Cinci unităţi spitaliceşti din Timiş sunt propuse pentru reorganizare

Cinci unităţi spitaliceşti din judeţul Timiş sunt propuse de Ministerul Sănătăţii pentru reorganizare, din care trei pentru comasare, iar alte două vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrvit unui comunicat de presă remis sâmbătă NewsIn.

Astfel, spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie din Timişoara vor fi transformate în secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, iar Spitalul de Psihiatrie din Jebel va funcţiona în continuare în cadrul spitalului cu acelaşi profil din Gătaia, se arată în comunicat.

"Strategia noastră este de a realiza, în cele şase centre universitare tradiţionale din ţară, spitale judeţene de urgenţă care să poată fi clasificate ca unităţi de categoria I. În momentul de faţă, Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara îi lipsesc patru specialităţi din cele 18 care sunt cuprinse în normele privind clasificarea spitalelor", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre modul de acţionare în cazul comasărilor şi reprofilărilor. Cseke Attila a subliniat faptul că a avea un spital de prima categorie la Timişoara este foarte important din două puncte de vedere: se schimbă criteriile de finanţare, astfel pacienţii vor avea acces la servicii îmbunătăţite şi complexe, iar al doilea motiv este faptul că recent, a fost adoptat de către Uniunea Europeană actul normativ privind asistenţa transfrontalieră.

Cseke Atilla a atras ateţia că în urma acestui act normativ european, spitalele din vestul ţării sunt în pericol de a-şi pierde pacienţii pentru că asistenţa transfrontalieră presupune ca orice cetăţean din UE are dreptul la tratament în orice ţară europeană.

"Dacă nu luăm urgent măsuri de înbunătăţire a sistemului spitalicesc din România, intrarea în vigoare a acestei directive ne va prinde total nepregătiţi. Există un pericol real ca cetăţenii din această zonă să plece în Ungaria pentru servicii medicale pe banii statului român, ajungându-se astfel în situaţia ca banii din sistemul sanitar autohton să fie şi mai puţini", a precizat Cseke Attila.

Ministerul Sănătăţii consideră zona de vest a ţării o prioritate din punct de vedere al investiţiilor în sistemul sanitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro