Scandalul «pumnului în gură» la CJ Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Scandalul «pumnului în gură» la CJ Brăila

Consilierii judeţeni au găsit, ieri, un nou motiv de ceartă în cadrul şedinţei ordinare - limită de timp la discuţii în cazul fiecărui proiect. Propunerea venită de la preşedintele CJ Brăila, Ionel Epureanu, pe motiv că şedinţa a început la ora 13:00 şi angajaţii instituţiei au program până la ora 16:30, nu a picat deloc pe gustul grupului de consilieri liberali şi nu numai. "Ţinând cont de ora la care am început această şedinţă, în temeiul articolului 60 din regulamentul de organizare şi funcţionare al CJ Brăila voi supune la vot limitarea duratei luărilor la cuvânt în sensul următor: din partea fiecărui grup politic intervenţia la fiecare proiect nu va depăşi 3 minute, iar durata totală per proiect nu trebuie să fie mai mare de 10 minute de dezbateri", a declarat Epureanu, imediat după ce a citit şi a fost votată ordinea de zi. Cum era de aşteptat, riposta liberalilor nu a întârziat să apară. "Este cumva legea pumnului în gură? Ca să ştim. Ieşim din sală dacă puneţi problema aşa!", a ameninţat consilierul PNL Ovidiu Nechita, alături de colegii săi la fel de deranjaţi de propunerea PSD-iştilor. Întrebat de ce nu a fixat ora de începere a şedinţei mai devreme, Epureanu a explicat că nu a depins de instituţie pentru că Sala Mare de şedinţe fusese ocupată până atunci de Prefectură. "După ce că ne întâlnim de câteva ori pe lună... Nu, că asta este forţarea notei! Nu puteţi să ne impuneţi nouă să vorbim doar 3 minute, la neregulile pe care le faceţi. (...) Nu se poate aşa ceva. E ilegal! Transformaţi într-un circ această şedinţă a CJ Brăila care se ţine o singură dată pe lună. Nu puteţi să îi impuneţi unui consilier judeţean să vină şi să-şi expună toate punctele de vedere în doar 3 minute la un proiect. Nu se poate aşa ceva! Adică dacă am o părere diferită de a liderului de grup, să nu vorbesc?! Domnule preşedinte, mie când îmi daţi această mapă şi o analizez să ştiţi că o fac din perspectivă personală. Dacă dumneavoastră la partid vi se trasează ce aveţi de spus, eu vin cu părerea mea personală, că de aceea am fost ales. Punctul meu de vedere nu poate fi acelaşi cu al domnului Vasile Cortez, probabil. Nu puteţi să îmi impuneţi mie ca în numele meu să vorbească un alt consilier. Pentru că votul mi-l cereţi mie şi nu partidului", a mai adăugat Nechita iritat.

Majoritatea şi-a spus cuvântul

"Chiar nu mai e un pic de respect pentru plenul Consiliului Judeţean?! Cum să veniţi cu o asemenea cutumă? Opt ani nu s-a făcut aşa ceva!", a răsunat şi vocea consilierului PNL Vasile Cortez, sprijinit de ex-PDL-istul Gicu Mitache, care de asemenea şi-a exprimat nemulţumirea. În ciuda protestelor, Epureanu a supus propunerea la vot şi a fost aprobată cu voturile din partea PSD - UNPR. În semn de revoltă grupul PNL nu a participat la vot, iar consilierul independent Cristian Ancuţa şi PNŢCD-istul Gheorghe Chiru au votat «împotrivă». Proaspăt suspendat din poziţia de consilier judeţean, dar încă prezent în sală şi PMP-istul Adrian Rădulescu a ridicat mâna la acest punct pentru a vota "împotrivă", dar nu i s-a permis. "Eu nu spun că legea nu ne permite să facem această regulă şi să ne folosim de ea. În schimb, nu e normal să nu dăm voie la a vorbi pe orice proiect de pe ordinea de zi atât cât este nevoie, până când nu vom dezbate de aşa manieră, ca să fie votat în cunoştinţă de cauză. 3 minute este foarte puţin. Fiecare grup politic are mai mulţi membri. Vă rog frumos să nu folosim această regulă", a comentat Ancuţa după vot. La rândul său, ţărănistul Gheorghe Chiru a făcut un comentariu ironic, subliniind că nici măcar fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, nu interzicea dezbaterile. "Cu câteva luni în urmă, stimatul nostru coleg preşedinte, chiar dacă se ambala mai mult, mârâia, dar tot ne lăsa să vorbim. Cât era dracul de negru!", a afirmat ţărănistul.
Cu toate acestea, în ciuda tuturor protestelor consilierilor de opoziţie şi a votului propunerii social-democraţilor de limitare a dezbaterilor, în momentul discuţiilor efective la proiectele de pe ordinea de zi, propunerea lui Epureanu a fost complet uitată. Astfel că au existat şi proiecte dezbătute câteva zeci de minute, iar şedinţa ordinară începută la ora 13:00 s-a încheiat la 16:40.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro