Scriitorii Marian Coman şi Horea Sibişteanu îşi lansează cărţile la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Scriitorii Marian Coman şi Horea Sibişteanu îşi lansează cărţile la Brăila

• în cadrul turneului de lansare n'autor, cei doi vor fi prezenţi vineri, 7 iunie, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” • cărţile pe care aceştia le lansează în faţa publicului brăilean sunt “Omuleţul din perete şi alte povestiri fantastice” (Marian Coman) şi “Fetiş” (Horea Sibişteanu), apărute la editura Nemira

 

Cele mai recente volume din colecţia de proză românească contemporană n’autor a editurii Nemira – “Omuleţul din perete şi alte povestiri fantastice”, de Marian Coman şi “Fetiş”, de Horea Sibişteanu – se lansează la Brăila, pe 7 iunie, de la 17.30, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”. Evenimentul face parte din cadrul turneului de promovare n'autor şi va fi prezentat de Eli Bădică, coordonatoarea colecţiei.

Omuleţul din perete - Şi dacă eşti doar un personaj în cartea altcuiva? Aceasta e întrebarea sub imperiul căreia se citesc prozele din Omuleţul din perete, toate în registrul realist al cotidianului care alunecă uneori discret, alteori abrupt, spre straniu, oniric, fantastic sau metaliterar. Cala, o femeie superbă şi misterioasă, în jurul căreia se învârtesc multe dintre poveştile din carte. Sevăn, un bătăuş get-beget dintr-un sat uitat de lume. Fifi, o bibliotecară care face o descoperire inedită. Tanti Teofana, o ghicitoare care ascunde tot soiul de enigme şi comori. Mile, un băiat dintr-un internat, care cunoaşte un secret ce va schimba totul. Acestea sunt doar câteva dintre personajele care îşi dau mâna şi te ghidează într-o aventură nebună, provocatoare, fără pereche. Eşti pregătit să descoperi lumea cu alţi ochi?

“Fetiş” - “Fetiş”, de Horea Sibişteanu, cuprinde 21 de proze scurte decupate din realitatea imediată, familiară, şi totuşi mereu uimitoare, căci întotdeauna un detaliu aparent infim răstoarnă întreaga perspectivă. Urbane – fie că sunt plasate în România, în Japonia sau în Elveţia –, cosmopolite, uneori corporatiste, alteori intime, câteodată crude, deseori obsesive, povestirile lui Horea Sibişteanu sunt ca nişte instantanee. Ele reflectă, într-un fel sau altul, relaţiile dintre oameni – amoroase, de rudenie sau de prietenie, de colegialitate ori de putere etc. – şi lumea contemporană.

Marian Coman s-a născut în 1977 la Mangalia. A trăit, însă, o lungă perioadă la Brăila, unde a fost jurnalist în presa scrisă şi televiziune. A fost redactor-şef al cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei, al revistelor “Obiectiv Cultural şi “Nautilus şi scenaristul benzilor desenate “Harap Alb continuă” şi “Tinereţe fără bătrâneţe. A renunţat la presă în 2014 şi, vreme de mai bine de trei ani, a trăit scriind proză şi scenarii de benzi desenate. Este laureatul mai multor premii naţionale dedicate literaturii F&SF şi al unui premiu al Convenţiei Europene de Science-Fiction. A scris volumele “Nopţi albe, zile negre (2005), “Testamentul de ciocolată” (2007), “Teoria flegmei. Apel la mitocănie (2008), “Haiganu. Fluviul şoaptelor (2015) şi “Haiganu. Furia Oarbă” (2017) şi scenariul romanului grafic “TFB (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În 2018, Marian Coman s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul “Armada”, dedicat literaturii SF, Fantasy şi Thriller. În prezent, locuieşte în Bucureşti şi este membru PEN Club România.

Horea Sibişteanu s-a născut pe 6 ianuarie 1987 la Bacău. A absolvit Facultatea de Construcţii şi Instalaţii a Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi în 2010 şi un master de Inginerie Seismică la Universitatea Waseda din Tokio în 2013. A debutat în anul 2004 cu volumul de proză scurtă “A şaptea viaţă” (Editura Psihelp). A publicat proză scurtă în “Subcapitol, “Revista de Povestiri, Ateneu şi în revista “Iocan, numărul 1 (2016) şi numărul 7 (2018). A publicat în volumul colectiv “Scrisori din Cipangu. Povestiri japoneze de autori români, apărut la Editura Trei în 2016. În prezent, locuieşte şi lucrează în Bucureşti.

Turneul de lansare n'autor curpinde opt oraşe. Brăilenii sunt invitaţi la eveniment.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro