Sculschi nu intelege de ce se supara edilul-sef pe el, atunci cind ii reaminteste de indatoririle legale pe care le are, cind este vorba despre protectie sociala si protectia copilului, indatoriri de care nu se achita cu anii. Seful DGASPC considera ca ideea este ca institutia sa si Primaria sa conlucreze, in interesul beneficiarilor de ajutor, pe acest sector, si nu sa se atace unul pe celalalt. Sculschi a observat insa ca, in ciuda tuturor avertismentelor sale, Cibu nu are o idee clara despre ce are de facut, pe partea de protectia persoanelor virstnice, a celor cu handicap si a copiilor provenind din familii sarace: "As vrea sa-l mai infomez pe domnul Hibu ca in anul 2006 toate cheltuielile legate de persoanele adulte cu dizabilitati, respectiv 27 de persoane la Baldovinesti si 20 de persoane la caminul Sf. Petru si Pavel - si, dupa aritmetica pe care o stie domnul Hibu, 27 plus 20 fac 70 - au fost platite de catre DGASPC. Costurile s-au ridicat la 3,5 miliarde. Pe 2007, legea prevede altceva, respectiv sa le acopere Primaria. Si il anunt pe aceasta cale ca la un singur centru de acest tip deschis pe Buzaului, numai costurile salariale se ridica la circa 660 milioane lei, pe luna. Deci cele 3 miliarde de lei de care vorbea el, pe an, este o socoteala fantezista, facuta in totala indiferenta fata de analiza reala a unor astfel de fenomene. Ii voi face si in scris domnului primar aceste calcule".
"Domnul primar va fi obligat sa creeze un astfel de centru de zi, daca nu doreste ca acesti copii sa ia in biroul domniei sale o masa zilnica"
Sculschi s-a convins ca nici asupra infiintarii centrelor de zi pentru copiii provenind din familii foarte sarace, pe care trebuia sa le amenajeze din 2005, primarul nu are un proiect clar, si nu a facut nici calculele necesare, pentru a stabili necesarul de finantare. Si daca edilul-sef isi bate joc de el si de incercarile sale cu vorba buna de a-l convinge sa-si indeplineasca indatoririle legale pe aceasta tema, Sculschi intoarce foaia. Mai exact, il avertizeaza pe primar ca institutia sa i-ar putea ajuta pe parintii care doresc sa-l dea in judecata, pentru ca nu a infiintat centre de zi: "Din ce a declarat, am vazut ca el are o vaga idee ca trebuie pe undeva amplasat un astfel de centru, dar repet: legea prevede clar obligativitatea primarului de a infiinta centre de zi, nu e o chestiune de moft, nu e o chestiune ca vrea, ca nu vrea domnul Cibu. Si daca tot doreste sa provoace stari seismice, il anunt ca in numele tuturor familiilor foarte sarace din Braila, domnul primar va fi obligat pina la urma urmei sa creeze un astfel de centru de zi, daca nu doreste ca acesti copii sa ia in biroul domniei sale o masa zilnica. Repet, nu face nici un favor pentru copiii saraci din municipiu, este obligat pe lege, si trebuia sa o faca din 2005. Daca e nevoie, ii si sprijinim pe parintii acestor copii sa-l actioneze in judecata pe domnul primar, pentru ca nu pune in aplicare prevederile unei legi privind protectia familiilor nevoiase si a copiilor din astfel de familii".