• atât ritmul de lucru cât și felul cum sunt puse pe poziție noile pavele reprezintă o surpriză plăcută din partea muncitorilor firmei Concivia...
Observăm, cu plăcută surprindere, că se poate ca și pe şantierele Brăilei să se lucreze ca la carte. Fără pauze lungi şi dese, cu statul în lopată butonând telefoanele sau cu ochii pe ceas ca să treacă ziua de lucru mai repede. Aceste aprecieri laudative, cu acoperire în fapte, le facem cu privire la felul cum meseriaşii firmei Concivia acţionează pe bulevardul Al.I. Cuza, la înlocuirea pavelelor şi a bordurilor. Pe șantier nu sunt foarte mulți oameni şi nici utilaje, dar fiecare ştie ce are de făcut, într-un flux tehnologic bine gândit. “Mai rar aşa ceva! Vedeţi, totul e drept, tras la sfoară, fără mizerie rămasă pe spaţiul verde şi carosabil de la vechile bănci și pavele care au fost fărâmițate și îndepărtate. Păcat, totuşi, de vechile pavele, tari precum cremenea, care mai puteau dăinui 100 de ani dacă nu erau toate acele intervenții la rețelele subterane de apă, executate discutabil, în urma cărora a rămas bulevardul plin de gropi, cu teren denivelat, noroi, bănci distruse şi cârpeli. Să sperăm că vechile conducte nu vor provoca din nou probleme după ce va fi gata noul pavaj...”, ne-a spus un locatar de pe bulevard.
Avea dreptate brăileanul nostru, dar ce am observat şi noi, de la începutul actualei investiţii, este faptul că munca întinsă (inclusiv sâmbăta), cu un ritm alert de înaintare, a însemnat şi planeitatea perfectă la compactarea pământului, pietrei şi turnarea/uniformizarea şapei, iar pavelele (în nuanţe de gri) sunt puse şi ele “în operă” tot cu simț de răspundere. Nu, cum, pe alte şantiere, rostul de dilatare (distanţa) dintre acestea s-a reglat ochiometric şi cu vârful cazmalei, de către nişte Dorei şi nepriceputeni, necontrolaţi... Care ar trebui să vadă cum se munceşte pe B-dul Cuza!