Secretele frumuseţii, descoperite în laboratorul Farmaciei "Faltis" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Secretele frumuseţii, descoperite în laboratorul Farmaciei "Faltis"

Un aspect important din viaţa noastră, care ne poate ajuta să ne îmbunătăţim imaginea, este atenţia pe care o acordăm îngrijirilor faciale. Plăcerea "de a arăta bine" este o tendinţă naturală atât a bărbaţilor, dar în mod special a femeilor, iar printre produsele preferate se numără cremele cosmetice, acestea fiind destinate în primul rând înfrumuseţării. De multe ori, cremele de faţă au dublu rol, de înfrumuseţare şi de tratare a tenului, ele numindu-se în acest caz preparate dermato-cosmetice. Farmacia "Faltis" prepară o gamă largă de creme dermato-cosmetice, adecvate fiecărui tip de ten. Pentru a afla care sunt cele mai indicate produse pentru a dobândi înfăţişarea pe care ne-o dorim, pentru a ne păstra tenul tânăr şi radiant sau a rezolva probleme ale tenului, precum acneea, ne-am adresat farmacistului Ion Bobaru.

Cremă de întinerire şi leacuri pentru acnee şi pete

Printre cremele preparate de Farmacia "Faltis" se numără şi cea pentru tenul normal. Acest tip este cel mai dorit de femei, se întreţine cel mai uşor, dar din păcate este mai rar întâlnit (mai ales la copii, până la vârsta pubertăţii). Totodată, farmacia prepară o cremă şi pentru ten gras, despre care se spune că este o caracterisică a femeilor brunete. Acest ten are aspect unsuros şi este consecinţa activităţii sporite a glandelor sebacee, de aceea este predispus spre acnee. Pentru tenul uscat, Farmacia "Faltis" are, de asemenea, un remediu eficient. O cremă mult solicitată la Farmacia "Faltis" este cea antiacneică. Tenul acneic, frecvent întâlnit în perioada pubertăţii atât la fete cât şi la băieţi, are un mare impact şi disconfort psihic. Cauzele care favorizează apariţia acneei sunt multiple şi unele chiar necunoscute: predispoziţia genetică, factorul hormonal, flora microbiană, tulburări nervoase. Pentru tenul senil (îmbătrânit), Farmacia "Faltis" recomandă crema de faţă antioxidantă, având în vedere că îmbătrânirea este, în primul rând, un fenomen oxidativ. Acest tip de ten, de cele mai multe ori, poate fi şi un ten ridat. Crema antioxidantă îmbunătăţită cu vitamine liposolubile A şi E, cremă disponibilă la Farmacia "Faltis", poate stopa apariţia unor noi riduri şi diminua ridurile deja existente. În cazul tenului pătat, uniformizarea pigmentării tenului se poate face cu o cremă dermato-cosmetică preparată la Farmacia "Faltis".
De la farmacistul Ion Bobaru am aflat câteva sfaturi practice de folosire a cremelor. Oricare ar fi tipul de ten (normal, gras, uscat, îmbătrânit, ridat), acesta se curăţă cu "Apa cosmetică" apoi se aplică crema pentru tenul respectiv. La tenul acneic curăţarea şi degresarea lui se face cu "Aqua D' Alibouri" şi se unge cu "Crema antiacneică". Tenul pătat se curăţă înainte cu "Apa de faţă" şi apoi se aplică "Crema de albit". Crema antioxidantă se întrebuinţează de preferinţă seara, iar dimineaţa se folosesc cremele pentru ten uscat, gras sau pentru ten normal. "De obicei se practică la început testarea unei creme şi numai apoi se va cunoaşte care cremă ţi se potriveşte. În materie de alegerea cremei pentru tenul tău, e valabil dictonul din medicină «nu există boli, ci bolnavi»", ne spune farmacistul Ion Bobaru.

Ingrediente naturale şi miros de lavandă

Primele alifii (creme) folosite pentru faţă conţineau exclusiv produse de natură animală: seu, untură, grăsimea de pe lâna oilor (lanolina), ceara şi mierea de albine, grăsimea de balenă (numită şi spermanţet), ori de natură vegetală: ulei de floarea-soarelui, de măsline, de avocado, de ricin, unt (butir) de cacao. Astăzi, rar se mai găsesc în compoziţia cremelor cosmetice aceste baze de unguent (numiţi şi excipienţi). Cremele preparate în laboratorul Farmaciei "Faltis" conţin unt de cacao, lanolină, grăsime de caşalot (o specie de balenă), ceară şi miere de albine, ulei de măsline. Ulterior, s-au folosit produsele obţinute din distilarea petrolului: vaselina, uleiul de parafină şi parafina solidă şi mai apoi substanţele chimice obţinute prin sinteză şi semisinteză.
Aprecierea unei creme cosmetice are o componentă obiectivă, care se referă la calitatea materiilor prime folosite, dar şi una subiectivă, reprezentată de miros sau parfumare şi ambalaj. Marii producători de cosmetice acordă o deosebită atenţie acestor două aspecte pentru a se impune atât în faţa cumpărătorului, dar şi a concurenţei.
"Dorinţa de a mirosi a cetăţeanului actual a devenit aproape un reflex condiţionat. Ca profesionist în domeniul preparării de medicamente, deci şi de unguente, am întâlnit frecvent cazuri când la ridicarea unui asemenea produs, primul lucru pe care pacientul l-a făcut a fost să-l miroasă, chiar daca respectiva alifie era pentru râie, păduchi laţi, bătături. Noi parfumăm toate cremele cu ulei de lavandă, cea mai mare parte a acestei esenţe o obţinem în laboratorul propriu prin antrenarea cu vapori de apă a florilor de levănţică cultivată în grădina cu plante medicinale a farmaciei", spune farmacisutul Ion Bobaru.
Lista preparatelor cosmetice cu preţurile de vânzare poate fi consultată pe site-ul www.farmaciafaltis.ro, comenzile pe adresa de email farmaciafaltis@yahoo.com sau la tel: 0239615931.
Solicitările din ţară pot fi satisfăcute prin Poşta Română sau Fan Curier, cu plata ramburs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro