Social democraţii vorbesc pe şleau despre demisia lui Stancu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Social democraţii vorbesc pe şleau despre demisia lui Stancu

Deşi mai marii din PSD Brăila nu iau încă în calcul demiterea lui Stancu din partid, sau cel puţin nu au curaj să o spună pe faţă, pesediştii mici îşi asumă opinii tranşante în ceea ce priveşte "dinastia" Stancu. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă a PSD,
deputatul PSD, Marian Dragomir, şi purtătorul de cuvânt al partidului, Doru Damian, au fost unanimi de acord că a sosit momentul "să deschidem încet, încet, o filă nouă" atât în PSD cât şi în Consiliul Judeţean.
Dacă Dragomir a ezitat iniţial să-l faulteze pe Stancu, pasând mingea în terenul Prefecturii Brăila, în cele din urmă a părut convins că alegerile anticipate reprezintă singura soluţie de normalitate. "Eu cred întotdeauna în prezumţia de nevinovăţie până când avem o decizie a instanţei definitivă şi irevocabilă. În momentul în care apare o astfel de decizie, ea trebuie să producă efectele legale. Nepunerea în aplicare a acelei deciziii reprezintă o posibilă infracţiune care va fi anchetată. Deci, în aceste condiţii, mingea este acum în terenul Prefecturii Brăila, care trebuie să-şi facă datoria. Adică, în momentul în care Prefectura este înştiinţată legal, trebuie să constate că mandatul se încheie. Din punctul meu de vedere, trebuie să privim la lucrurile care au fost făcute în beneficiul brăilenilor în mandatul lui, la fel ca în mandatul altor politicieni locali, şi să deschidem încet, încet o filă nouă, care, din punctul de vedere al legii, înseamnă alegeri anticipate pentru preşedinţia Consiliul Judeţean", a afirmat parlamentarul PSD.
Ceva mai hotărât în declaraţii a părut a fi purtătorul de cuvânt al partidului, Doru Damian, care a susţinut, fără ocolişuri, că demisia de onoare a lui Stancu - despre care a ţinut, totuşi, să o catalogheze drept o de "minune" -, ar fi soluţia cea mai logică şi firească. Dacă "nu este demisie, este revocare", a mai spus Damian, făcând precizarea că nu se poate continua cu această stare.
"În partid eu am spus-o foarte clar. Din punctul meu de vedere nu mai putem continua cu această stare. Nici la partid nu se poate continua cu această stare. Deci, eu mă gândeam că o demisie de onoare ar fi făcut bine tuturor. Această demisie ar fi trebuit să apară mult mai demult. Nu va solicita nimeni din partid demisia, ci pur şi simplu se poate constata că organizaţia, în ultima perioadă, nu a avut conducător şi preşedintele este în imposibilitatea de a-şi exercita prerogativele", a mai comentat Damian.

Damian: "Practic, eşti autoexclus din viaţa de partid şi, în mod firesc, trebuie să o iei într-o parte."

Acelaşi social democrat a mai ţinut să sublinieze şi că, din punctul său de vedere, în campania electorală, înlăturarea lui Gheorghe Bunea Stancu de la butoanele PSD ar fi fost un pas greşit. Damian a explicat că decizia ar fi fost interpretată de adversarii politici ca un scandal în interiorul PSD. "Opinia mea este că organizaţia PSD nu putea să ia în campania electorală sau în precampanie o astfel de decizie. Unii ar fi interpretat acest gest ca pe un scandal care ar fi dat apă la moară adversarilor politici şi nu era normal şi firesc. Orice om, orice organizaţie îşi ia măsuri de autoconservare", a mai adăugat sursa citată. Întrebat dacă s-au gândit totuşi să renunţe la Stancu înainte de scrutinul electoral, Damian a răspuns afirmativ: "Da. În ceea ce mă priveşte, tot timpul". La fel de convingător, acesta a precizat că rezultatul alegerilor prezidenţiale obţinut la Brăila de către membrii PSD dovedeşte că nimeni nu i-ar fi simţit lipsa lui Stancu în campania electorală. "Echipa PSD a demonstrat că funcţionează cu sau fără conducător, dar statutul ne obligă să avem un preşedinte ales în mod legitim. Însă, din luna august preşedintele nu mai are posibilitatea legală să participe la niciun fel de adunare publică. Practic, eşti autoexclus din viaţa de partid şi, în mod firesc, trebuie să o iei într-o parte", a mai declarat Damian.
Trebuie să menţionăm că este pentru prima oară în PSD, de la începerea urmăririi penale a lui Stancu, când un membru de partid vorbeşte tranşant despre demisia şi demiterea lui Stancu.

PSD-iştii se declară pregătiţi de alegeri anticipate la CJ

După ce Doru Damian a ridicat miza acestei discuţii, deputatul Dragomir a plusat la rândul lui pe acest subiect, spunând că ei sunt pregătiţi pentru alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean. "Dacă vom ajunge la alegeri pentru funcţia de preşedinte al CJ, noi suntem pregătiţi. Nu suntem în schimb de acord şi cu alegeri pentru consilieri judeţeni, pentru că este o procedură mai dificilă", a fost poziţia parlamentarului. Acesta a ţinut să precizeze totuşi că opiniile exprimate anterior sunt strict personale şi că nu reprezintă şi punctul de vedere al partidului.
"În momentul de faţă, statutar, noi trebuie să ne întrunim în forurile de conducere şi după aceea vom putea să spunem şi decizia partidului", a mai adăugat Dragomir.

"«Ne luăm Brăila înapoi!» nu poate fi pusă în practică"

Încheiend capitolul demisiei lui Stancu şi a revocării acestuia din funcţia de preşedinte suspendat al CJ Brăila, deputatul PSD a ţinut să critice anumite convingeri liberale exprimate în public, zilele trecute. Concret, Dragomir a spus că "lozinci de genul «Ne luăm Brăila înapoi!»" nu pot fi puse în practică.
"Legat de declaraţiile celor din politica brăileană, eu vă spun că la Brăila alegerile au fost câştigate de Partidul Social Democrat, iar lozinci de genul «Ne luăm Brăila înapoi!» nu pot fi puse în practică pentru că Brăila nu este a PSD-ului, nici a PNL-ului sau a PDL-ului. Brăila este a celor care au câştigat momentan alegerile şi reprezintă cetăţenii şi dorinţa lor. Mai mult decât atât, în deconcentratele din Brăila PSD deţine o minoritate de directori - DOI -, restul fiind membri ai PNL", a subliniat acesta. Cât despre soluţia PSD de a digera mai uşor înfrângerea lui Victor Ponta în bătălia prezidenţială, Dragomir şi Damian au declarat că decenţa ar trebui să fie cuvântul de ordine al partidului. "Puţină decenţă este normală în această perioadă. Ca orice preşedinte ales, trebuie să-i dai un minim de timp în care să dovedească ce ştie şi ce poate. Noi am dovedit că suntem o echipă tare, am câştigat alegerile la Brăila. Suntem pregătiţi, suntem pe baricade, nu neaparat să luptăm cu adversarii noştri politici, ci suntem pregătiţi să servim cetăţenii judeţului Brăila", a încheiat purtătorul de cuvânt al PSD Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro