SOCIAL: PERCHEZIŢII la 23 de adrese din Bucureşti şi la Spitalul de Arşi: Sunt vizaţi medici care ar fi făcut ILEGAL operaţii estetice | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

SOCIAL: PERCHEZIŢII la 23 de adrese din Bucureşti şi la Spitalul de Arşi: Sunt vizaţi medici care ar fi făcut ILEGAL operaţii estetice

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au descins, vineri dimineaţă, la 23 de adrese, dar şi la Spitalul de Arşi din Capitală, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate că au realizat în mod ilegal operaţii estetice, potrivit unor surse judiciare. Anchetatorii au fost sesizaţi în 2012 de Direcţia de Informaţie şi Protecţie Internă că au loc fraude privind modul de internare al unor pacienţi, iar ulterior a existat şi un denunţător, al cărui caz este cuprins în anchetă, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, în cursul lunii aprilie, începerea urmăririi penale în acest caz, faţă de 26 de persoane, pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, dare mită, înşelăciune sau fals intelectual.

Vineri, anchetatorii au făcut 23 de percheziţii în Bucureşti, inclusiv la un spital public, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile au loc la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că internau fără drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, că foloseau fără drept logistica spitalului şi realizau operaţii estetice - liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier - în timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, persoanele vizate în anchetă ar fi cerut mită sume importante de bani, pentru efectuarea operaţiilor şi că ar fi decontat ilegal serviciile medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că printre persoanele vizate sunt şi 16 medici, suspectaţi de diagnostic fals, înşelăciune, fals intelectual şi luare de mită.

Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operaţii estetice, cereau pentru aceste intervenţii sume mult mai mii decât preţul pieţei, pe care le încasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, au precizat sursele citate.

Ca urmare a unor operaţii de acest fel, cadrele medicale ar fi încasat lunar între 15.000 şi 20.000 de euro, potrivit surselor din rândul anchetatorilor.

La percheziţii participă 12 procurori de la Parchetului Tribunalului Bucureşti şi 150 de poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei.

Cercetările în această cauză sunt făcute cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Persoane din conducerea Spitalului de Arşi din Capitală, vizate în anchetă şi audiate la Poliţie

Potrivit surselor citate, în ancheta din dosarul în care sunt urmărite penal 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, este vorba de mai multor pacienţi în cazul cărora biletele de internare au fost falsificate.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că la Poliţia Capitalei vor fi audiaţi angajaţi de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, printre care sunt medici şi asistente medicale, învinuiţi şi martori. Astfel, la Poliţia Capitalei ar urma să vină pentru a da declaraţii, în calitate de învinuiţi sau de martori, peste 40 de persoane.

Sesizarea în cazul fraudelor de la Spitalul de Arşi, făcută în 2012 de DIPI şi un denunţător

Anchetatorii au fost sesizaţi în 2012 de Direcţia de Informaţie şi Protecţie Internă că la Spitalul de Arşi au loc fraude privind modul de internare al unor pacienţi, iar ulterior a existat şi un denunţător, al cărui caz este cuprins în anchetă, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ancheta în dosarul în care sunt urmărite penal 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, pentru că ar fi făcut internări în baza unor diagnostice false şi ar fi realizat ilegal operaţii estetice în spital, a început la sfârşitul anului 2012, iar procurorii au documentat cazul până în prezent.

Verificările au început după ce anchetatorii bucureşteni au primit, la sfârşitul anului 2012, o informaţie potrivit căreia la Spitalul de Arşi există nereguli în ceea ce priveşte internarea şi tratarea unor pacienţi.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au descins, vineri dimineaţă, la 23 de adrese, dar şi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate că făceau internări în baza unor diagnostice false şi realizau ilegal operaţii estetice în spitale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, în cursul lunii aprilie, începerea urmăririi penale în acest caz, faţă de 26 de persoane, pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, dare mită, înşelăciune sau fals intelectual.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro