Spiritul olimpic - ideal sau necesitate? | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Spiritul olimpic - ideal sau necesitate?

Acest proiect are ca scop promovarea valorilor olimpismului, recunoaşterea valorilor naţionale şi internaţionale din domeniul sportului, copierea unor modele consacrate în societate prin intermediul sportului, formarea unor comportamente adecvate pentru societate, întărirea stării de sănătate a elevilor.

Coordonatorul acestuia, profesorul Constantin Baciu, în colaborare cu omologii de la alte două unităţi similare de învăţământ şi-a propus ca obiectiv general cultivarea la elevii de gimnaziu din Şcoala nr. 22, în prima etapă cât şi din şcolile partenere, în cea de a doua, a unor valenţe educative de respect, toleranţă, fair-play, consecvenţă, dăruire, acceptarea victoriei şi a înfrângerii, implementarea ideii de non-violenţă, lupta antidrog, prin promovarea valorilor olimpismului în cadrul tuturor activităţilor.

Grupul ţintă al proiectului, aşa cum susţin organizatorii sunt 100 de elevi din şcolile: nr. 22 Brăila, Chiscani, "Sf. Andrei", "M. Eminescu" şi LPS. Brăila.

"Lumea modernă este tot mai departe de valorile promovate prin conceptul de olimpism, fair-play, toleranţă, non-violenţă, lupta antidrog, sunt doar câteva exemple din ceea ce o societate are nevoie pentru a se dezvolta. Combaterea influenţelor negative de comportament ale tinerilor trebuie să fie o prioritate în actul educativ al prezentului. Se ştie foarte bine că în această etapă, copilul are nevoie de modele. Introducerea în "sfera olimpică" va stârni curiozitate, dorinţă de cunoaştere, de imitare a unor modele. Sportivi de mare performanţă care, prin intermediul sportului, au reuşit să se afirme şi au devenit exemple pentru tânăra generaţie vor fi invitaţi la acţiunile noastre. Proiectul "Olimpismul - o şansă pentru viitor" se construieşte în jurul acestor argumente şi se va dezvolta, de la o etapă la alta, mergând către un grup ţintă din ce în ce mai mare", a precizat Constantin Baciu.

Calendar competiţional bogat

Activităţile din cadrul acestui proiect au început prin amenajarea panoului Cercului Olimpic "Paul Baltă" al Şcolii nr. 22 şi au continuat printr-o altă acţiune ce a avut loc pe data de 30 ianuarie, când s-a sărbătorit Ziua Mondială a non-violenţei în şcoli.

Pe data de 12 februarie, ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver 2010, la Şcoala nr. 22 se va organiza un simpozion cu tema "Olimpia, leagănul Jocurilor Olimpice".

Activităţi cu elevii se vor mai derula pe 19 martie, 20 aprilie, 15 mai când va avea loc concursul "Cine ştie câştigă", cu tema "Valori ale olimpismului exprimate prin desen şi creaţie literară (poezie, proză, cronică sportivă), la care, la festivitatea de premiere va fi invitată dubla campioană olimpică Diana Mocanu.

Pe 1 iunie, se va derula ultima acţiune trecută în calendar "Suntem copii şi ne bucurăm făcând sport" care va cuprinde întreceri de cros, fotbal şi rugby-tag.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro