• înscrierile se pot face până pe 18 mai, iar concurenții trabuie să fie din țările de pe cursul Dunării: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina • în urma preselecției, vor fi admiși maximum 30 de concurenți, care vor evolua pe scena de pe Esplanadă
Organizat, an de an, de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, alături de Primăria Municipiului Brăila, pe scena de la Esplanada Dunării, Festivalul „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” a ajuns, iată, la cea de-a XVIII-a ediție.
Dotat cu premii de mii de euro, festivalul-concurs își propune redescoperirea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorului muzical, afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat, prin definiție, să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre și nu numai, dar și promovarea tradiției autentice prin muzică, dans și meșteșuguri populare, accentuând, astfel, frumusețea, unicitatea fiecărei zone etnografice în parte.
Concursul se adresează soliștilor vocali și grupurilor de maximum 5 persoane care întrunesc condiția de vârstă (peste 18 ani), cu toții artiști amatori aparținând țărilor de pe cursul Dunării: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România, Moldova și Ucraina. Imnul festivalului-concurs, „Dunăre, potecă lină”, trebuie învățat din timp de către concurenți, pentru că el va deschide și va încheia, totodată, evenimentul. În urma preselecției, vor fi admiși maximum 30 de concurenți, care vor evolua pe scena de pe Esplanadă.
Înscrierile se fac până pe data de 18 mai, pe bază de Fișă de participare, însoțită de fișiere pe suport CD sau fișiere atașate e-mail care conțin repertoriul de concurs. Acestea vor fi transmise Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian, nr. 2, cod poștal 810153, telefon și fax +40.239.614.710, Brăila. Interpreții se vor prezenta la Festival, în exclusivitate, cu repertoriu de dragoste.
Marele Trofeu al Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” este însoțit de un cec de 4.000 de euro. Vor mai fi acordate: Premiul I (2.500 euro), Premiul II (1.500 euro), Premiul III (1.000 euro), Premiul Special (500 euro) și un Premiu pentru autenticitatea costumului popular, în valoare de 500 de euro.
Festivalul-concurs se va desfășura în zilele de 22, 23 și 24 iulie 2025. În ziua de 24 iulie, va avea loc Gala de decernare a premiilor.