Topul celor mai frumoase, bogate şi sigure ţări | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Topul celor mai frumoase, bogate şi sigure ţări

Cotidianul francez Le Point a prezentat un Top 8 al ţărilor sigure, izolate, puţin populate, bogate, frumoase şi stabile, unde se trăieşte cel mai bine, potrivit agerpres.ro.

1. Noua Zeelandă

Prima este Noua Zeelandă, care se bucură de stabilitate politică internă, securitate maximă şi întinderi pe placul amatorilor de natură. ţara unde s-a filmat Stăpânul inelelor se mândreşte cu Hot Water Beach - un spa natural săpat în nisip, cu surse subterane de apă termală.

2. Islanda

Ea este urmată de Islanda, mic stat insular foarte sigur, care beneficiază de o mare securitate locală şi bate toate recordurile în privinţa fiordurilor, a bazinelor naturale cu apă caldă şi a oamenilor cărora le place să se bălăcească. Există totuşi riscul unor erupţii ale vulcanilor Bardarbunga şi Eyjafjoll, ultimul perturbând în 2010 traficul aerian.

3. Japonia

Japonia ocupă locul al treilea în lume în privinţa siguranţei, rata criminalităţii fiind printre cele mai scăzute de pe glob. La nivel foarte înalt se află securitatea internă şi respectarea drepturilor omului. Nu este niciun pericol pentru o femeie să meargă singură pe stradă, ziua sau noaptea, la Tokyo. În ţara din Extremul Orient poliţia este discretă, însă mereu prezentă când este vorba să orienteze turiştii spre Tsukji, cea mai mare piaţă mondială de peşte, sau spre teatrele kabuki pentru o experienţă inedită. Un alt atu al arhipelagului nipon este o ceremonie a ceaiului într-o machiya (casă de lemn din Kyoto), unde se găsesc şi gheişe.

4. Elveţia

Elveţia se află pe poziţia a patra, oraşele Zurich şi Geneva numărându-se printre cele unde se trăieşte cel mai bine. Traficul este fluid, nivelul de poluare tinde spre zero, securitatea, maximă, iar serviciile medicale beneficiază de cele mai înalte dotări tehnologice. Criminalitate nu există, iar copiii merg la şcoli internaţionale de cinci stele unde învaţă bunele maniere. Viaţa în Elveţia nu este deloc ieftină, însă expaţii, mulţi la număr, beneficiază de fiscalitate moderată.

5. Australia

Pe locul al cincilea se află Australia, cu spaţii mari şi libertate asemenea. Ambianţa este extrem de relaxată datorită atitudinii no worries a australienilor. În plus, este paradisul surferilor şi amatorilor de scufundări, îndeosebi la Marea Barieră de Corali. ţara continent are o climă agreabilă pe tot parcursul anului, iar economia este stabilă şi puternică, cu salarii atrăgătoare. Singurul lucru care le umbreşte pe cele menţionate este absenţa aproape totală a activităţilor culturale. Viza pentru a putea lucra un an în Australia nu este scumpă şi poate fi relativ uşor obţinută.

6. Irlanda

Irlanda ocupă locul al şaselea în clasamentul ţărilor cel mai sigure din lume. Irlandezii sunt oameni prietenoşi şi invită cu uşurinţă un străin la o partidă de pescuit somon la Cork sau în regiunea Shannon. După ani de conflicte între catolici şi protestanţi, Irlanda beneficiază de stabilitate politică, de securitate ridicată, număr mic de crime violente şi manifestaţii foarte rare.

7. Luxemburg

Pe locul al şaptelea din punctul de vedere al siguranţei oamenilor şi bunurilor se regăseşte Marele Ducat al Luxemburgului, ţară în care serviciile de sănătate sunt printre cele mai performante. Cel mai bun motiv pentru a se stabili sau a investi în Luxemburg rămâne regimul său fiscal competitiv.

8. Suedia

Ultimul loc al clasamentului, al optulea, îi revine Suediei. Neplăcut este că se întunecă la ora 15, dar suedezii realizează cu timpul legături de prietenie sincere. După cursuri gratuite de suedeză, imigranţii îl pot citi pe Stieg Larsson în original şi înţelege textele pieselor grupului Abba.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro