Mergi la conţinutul principal

Tot ce are mai frumos Brăila, expus acum la Teatrul „Maria Filotti”

• vineri, după slujba oficiată la Biserica Greacă și sfințirea Agheasmei Mici, ierarhul Dunării de Jos a participat la vernisajul Expoziției „Lumină din Lumină”, organizată de Primăria Municipiului, în colaborare cu mai multe instituții de cultură din Brăila • expoziţia, care include icoane, documente vechi, cărți și publicații rare, ouă încondeiate, broderie și obiecte tradiţionale, poate fi vizitată până pe 5 mai

 

Expoziție pascală deschisă la Teatrul „Maria Filotti” în prezența ÎPS Arhiepiscop Casian, a unor directori de instituții și a autorităților locale.

Astfel, în ziua de vineri, 25 aprilie - în marea sărbătoare a Izvorului Tămăduirii - după oficierea Sfintei Liturghii și sfințirea Agheasmei Mici la Biserica „Buna Vestire (Greacă), Înaltpreasfințitul Părinte Casian a participat la vernisajul Expoziției „Lumină din Lumină”, organizată de Primăria Municipiului Brăila, în colaborare cu mai multe instituții de cultură, cu prilejul Sărbătorilor Pascale. Expoziția poate fi vizitată până pe 5 mai, între orele 09:00 și 16:00 în Holul Monumental al Teatrului „Maria Filotti“ din Centrul Istoric al Municipiului Brăila.

Expoziţia „Lumină din Lumină” include vitrine cu icoane, documente vechi, cărți și publicații rare, ouă încondeiate, broderii, obiecte tradiţionale, aranjamente florale şi produse pascale. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi le-a adresat mai-marilor urbei un cuvânt de apreciere pentru realizarea unor astfel de evenimente culturale care aduc bucurie şi lumină în viețile cetăţenilor, precizează părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei. Au fost rostite alocuțiuni.

Obiectele expuse - tot ceea ce are mai frumos Brăila în materie de tradiții pascale, cartofilie, etnografie și religie - au fost aduse la teatru (unele pentru prima dată) prin contribuţia și strădania următoarelor instituții: Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” Lacu Sărat, Primăria Municipiului Brăila, Centrul de Creaţie Brăila, Serviciul Județean Brăila al Arhivelor Naţionale, Penitenciarul Brăila, Centrul de detenţie Tichileşti, Muzeul Brăilei „Carol I” şi, nu în ultimul rând, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”.

La eveniment au participat oficialități locale și județene, șefi de instituții, oameni de cultură, istorici, profesori şi copii de la şcolile brăilene. În cadrul manifestării culturale de la teatru, Corul bărbătesc „Armonia“ a susţinut un magnific concert de cântece pascale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro