Tratament pentru pensionari la Lacu Sărat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tratament pentru pensionari la Lacu Sărat

• datorită cererii mari, după cele 600 de bilete alocate în sezonul estival, Casa Națională de Pensii a suplimentat numărul de bilete de tratament cu 200, pentru perioada 16 octombrie - 2 decembrie, la Hotel ”Flora” Lacu Sărat Brăila • este vorba despre o măsură luată în premieră, în ultimii 35 de ani • apa și nămolul din Lacul Sărat sunt constant monitorizate de Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (INRMFB)

 

Stațiunea Lacu Sărat, situată la doar câțiva kilometri de Brăila, este una dintre cele mai renumite destinații balneare din România, cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice datorită calităților excepționale ale apei și nămolului sapropelic, folosite în tratarea unei game largi de afecțiuni. În contextul în care interesul pentru tratamentele balneare și turismul de sănătate este în continuă creștere, Unita Turism Holding Sucursala Traian Brăila joacă un rol important în administrarea și promovarea acestei stațiuni. Sorin Boșneag, directorul companiei, ne-a oferit detalii despre modul în care sunt promovate biletele de tratament și beneficiile colaborării îndeaproape   cu Casa Națională de Pensii.

 

O stațiune cu o tradiție îndelungată și rezultate dovedite

“Stațiunea Lacu Sărat se bucură de o tradiție de peste un secol în ceea ce privește tratamentele balneare. Beneficiile apelor sărate și ale nămolului sapropelic au fost recunoscute încă din secolul al XIX-lea, iar de-a lungul timpului, am reușit să dezvoltăm o gamă de tratamente eficace care vin în sprijinul celor care suferă de afecțiuni reumatismale, dermatologice sau neurologice”, ne-a precizat directorul Sorin Boșneag. Din ce în ce mai mulți turiști apelează la tratamentele oferite de stațiune, iar mulți dintre aceștia vin cu recomandări medicale clare. “Suntem o destinație favorită pentru cei care doresc nu doar recuperare medicală, ci și prevenție. Colaborăm strâns cu specialiști din domeniul medical pentru a adapta tratamentele în funcție de nevoile fiecărui pacient”, a declarat acesta.

 

Lacu Sărat – tratamente eficiente și accesibile

“Stațiunea noastră oferă o gamă variată de tratamente, de la băi sărate și împachetări cu nămol, până la proceduri de fizioterapie și masaj, toate efectuate sub supravegherea specialiștilor”, a explicat Sorin Boșneag. În plus, directorul a subliniat faptul că stațiunea Lacu Sărat se adresează unui public larg, oferind tratamente accesibile prin intermediul biletelor subvenționate. “Unul dintre aspectele care contribuie la succesul stațiunii este colaborarea cu Casa Națională de Pensii. Acest parteneriat ne permite să oferim bilete subvenționate pentru tratamente balneare, care sunt foarte populare în rândul pensionarilor și nu în ultimul rând al celor care au nevoie de tratamente medicale de recuperare, iar numărul acestora este în creștere de la an la an”, a adăugat acesta.                                                 

 

Măsură luată în premieră: bilete alocate suplimentar pentru perioada toamnei

Pentru perioada iunie - septembrie, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a alocat peste  600 de bilete de tratament destinate pensionarilor și persoanelor vârstnice, iar datorită cererii foarte mari, a fost organizată o nouă sesiune pentru perioada 16 octombrie - 2 decembrie 2024, când s-a suplimentat numărul de bilete de tratament cu încă 200, la Hotel Flora din Lacu Sărat Brăila. Această decizie vine ca răspuns la cererea ridicată pentru tratamente balneare. Potrivit directorului Sorin Boșneag, este prima dată, în ultimii 35 de ani, când se ia o astfel de măsură. ”Prin această inițiativă de suplimentare a biletelor, Casa de Pensii a demonstrat încă o dată angajamentul său față de sănătatea pensionarilor, creând un cadru accesibil și eficient pentru tratamente balneare. Oferind predictibilitate și acces la servicii de calitate, CNPP a reușit să contribuie la dezvoltarea stațiunilor balneare din România, iar Hotel Flora din Lacu Sărat este un exemplu de succes în acest parteneriat”, se arată în comunicatul remis de reprezentanții Unita Turism Brăila.                                                                                            

Casa Națională de Pensii nu doar că a suplimentat numărul de bilete de tratament pentru această toamnă, dar a creat și cadrul necesar pentru a sprijini pensionarii în mod sustenabil, asigurând astfel accesul la tratamente în serii multiple pe o perioadă prelungită. Pensionarii vor avea acum ocazia să își trateze afecțiunile reumatismale, cardiovasculare, digestive și respiratorii în cadrul bazei de tratament de la Hotel Flora din Lacu Sărat, un loc recunoscut pentru calitatea și diversitatea serviciilor medicale oferite. Pentru prima dată, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP)  a implementat o abordare inovatoare, deschizând licitații pentru o perioadă de doi ani, ceea ce oferă predictibilitate și stabilitate în menținerea serviciilor. Acest nou sistem permite accesul continuu la tratamente balneare de calitate, creând o planificare eficientă și transparentă pentru toate părțile implicate.

 Sorin Boșneag, directorul Unita Turism Holding Sucursala Brăila, subliniază ”importanța acestui pas în direcția asigurării unei continuități în acordarea serviciilor balneare, contribuind la dezvoltarea regiunii și la creșterea atractivității stațiunii Lacu Sărat”. Hotel Flora din Lacu Sărat oferă sejururi de 16 zile, incluzând cazare la standarde de două stele, pensiune completă (trei mese pe zi) și patru proceduri de tratament zilnice, toate personalizate conform recomandărilor medicale. Printre procedurile disponibile se numără băile cu apă sărată, băile și împachetările cu nămol, tratamentele cu parafină și masajul. Baza de tratament proprie dispune de facilități moderne, precum hidro-kinetoterapie, bazin cu apă sarata și sală de gimnastică.

”Apa și nămolul din Lacul Sărat sunt constant monitorizate de Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (INRMFB), păstrându-și proprietățile terapeutice. Acestea sunt ideale pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, neurologice și ginecologice, confirmând renumele stațiunii Lacu Sărat ca loc de recuperare și relaxare pentru mii de pensionari”, a punctat Sorin Bosneag.

 Cu o tradiție de peste un secol, dar cu un ochi permanent către viitor, baza de tratament Lacu Sărat își continuă misiunea de a oferi sănătate și relaxare celor care îi calcă pragul, într-un cadru natural deosebit, în care resursele naturale și modernitatea se îmbină armonios. “Suntem mândri de tradiția noastră, dar și de pașii pe care îi facem pentru a ne adapta cerințelor actuale. Lacu Sărat are un potențial enorm, iar noi suntem pregătiți să valorificăm la maximum toate resursele de care dispunem,” a încheiat directorul Unita Turism Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro