Pentru aceasta reusita, Adrian Dragos Balaban, elev in clasa a VI-a, va beneficia de o tabara la Poiana Pinului.
Concursul "Cangurul lingvist" are doua etape, prima s-a desfasurat la nivelul fiecarei scoli, pe 31 ianuarie, unde Adrian a obtinut cel mai mare punctaj din colegiu, 196 de puncte din maximul de 200. Acest punctaj a facut posibila participarea la proba de baraj a concursului "Cangurul lingvist", unde a obtinut 182,5 puncte din 200 posibile si a reusit sa prinda un loc pe podium.
"Subiectele au avut un grad de dificultate mediu, insa este foarte stricta modalitatea de evaluare. Eu am gresit doar trei puncte. In cea mai mare parte, accentul s-a pus pe cultura generala. Engleza am invatat-o de mic, uitindu-ma la desene animate. Vreau sa merg si la anul la concursul “Cangurul lingvist”", ne-a spus elevul Adrian Dragos Balaban.
Profesoara de engleza a lui Adrian, Monica Mortu, ne-a spus despre aceasta ca este un copil foarte constiincios, invata constant, este printre cei mai buni elevi ai clasei si citeste foarte mult in limba engleza.
"Colegiul National “Gh. M. Murgoci” incurajeaza si sprijina participarea elevilor la toate sectiunile concursului “Cangurul”. Participarea la acest gen de concurs este un bun prilej de a-si verifica notiunile dobindite si de a face cunostinta cu un nou model international de teste grila, bine structurat si care corespunde nivelului de pregatire pe fiecare an de studii. In fiecare an, Colegiul “Murgoci” a obtinut diploma pentru rezultate foarte bune ale elevilor la concursul “Cangurul”" a precizat directorul Colegiului National "Gh. M. Murgoci", Gina Stanciu.
"Cangurul lingvist" este un proiect educational menit sa promoveze, prin intermediul concursurilor scolare, studiul si utilizarea limbilor moderne ca franceza, engleza, germana si spaniola. Subiectele sint grupate pe niveluri de invatamint, pentru a fi adaptate cunostintelor specifice virstei fiecarui elev. Testele contin 40 de intrebari cu grad progresiv de dificultate, fiind in format grila.
Competitia antreneaza cunostintele de limba, civilizatie si cultura generala, pune in valoare perspicacitatea, viteza de reactie, spiritul ludic, intuitia, creativitatea si dezvolta capacitatea de a selecta si de a lua decizii.