Deputatul PD de Braila Horia Vasioiu i-a pirit pe consilierii judeteni braileni, de la tribuna Parlamentului. Liderul PD a gasit aceasta varianta de a atrage atentia asupra refuzului sistematic al Consiliului Judetean de a constata incetarea de drept a mandatului "dezertorului" Negru Ionascu, ce a trecut din barca PD, in cea a PNL si, potrivit legii, ar trebui sa-si piarda mandatul de consilier judetean. Vasioiu acuza cirdasia dintre PNL si PSD, care face ca la vot sa cada proiectul de hotarire privind incetarea mandatului lui Ionascu, in ciuda prevederilor legale. Pornind de la acest exemplu local, deputatul democrat ajunge la concluzia ca, la nivel national, se guverneaza impotriva legii, cei vinovati fiind PNL si PSD. Vasioiu a explicat parlamentarilor ca, in ultima perioada, Partidul Social Democrat se joaca de-a "Motiunea de cenzura" impotriva Guvernului Tariceanu, insa realitatea politica din teritoriu - unde in consiliile locale si judetene PSD si PNL detin majoritatea sau si-o asigura cu sprijinul Partidului Romania Mare - arunca in derizoriu orice initiativa de acest gen. Liderul PD considera ca acest lucru este de mult timp evident in Consiliul Local Municipal Braila si in Consiliul Judetean Braila, unde "infratirea" PNL - PSD, sustinuta de PRM, naste abuzuri si ilegalitati. Mai mult - a spus Vasioiu in fata colegilor din Parlament -, in Consiliul Judetean Braila, grupul consilierilor PNL-PSD, in frunte cu presedintele Consiliului, sfideaza legea si bunul simt: "Pe 26 mai 2007, in sedinta CJ Braila, un consilier PD a facut publica trecerea sa la un alt partid, respectiv PNL. In mod normal, presedintele CJ Braila, care este si presedintele organizatiei judetene a PSD, ar fi trebuit, in urmatoarea sedinta, sa initieze un proiect de hotarire prin care sa declare postul vacant, prin incetarea de drept a mandatului consilierului respectiv. Il obliga la acest lucru Legea 393/2004, art.9, al. 2, litera h1, care, printre altele, arata clar: “Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza la pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales”, urmind ca postul sa fie ocupat de urmatorul de pe lista partidului ce l-a promovat pe demisionar".
El a mai precizat ca, in conditiile in care presedintele CJ Braila a refuzat sa aplice legea, consilierii judeteni ai Partidului Democrat au initiat propriul proiect de hotarire, care, in prima faza, a beneficiat de avizul favorabil al presedintelui CJ, al secretarului judetului, cit si al Comisiei pentru administratie publica locala, juridica, relatii publice, integrare si relatii internationale: "Cu toate acestea, in sedinta Consiliului Judetean Braila din 31 iulie 2007, din 30 de consilieri prezenti, dintr-un maxim posibil de 33, 17 au votat impotriva proiectului de hotarire, 7 fiind de la PNL, iar 10 de la PSD. Reintrodus pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de consiliu,
pe 24 august 2007, proiectul pica din nou la vot, de data aceasta secret, cind din 27 de consilieri prezenti, 14 au votat impotriva, 7 pentru, iar 6 s-au abtinut. Iata cum, PNL si PSD se sprijina reciproc, lucru care nu ar deranja pe nimeni daca s-ar face legal si spre binele comunitatii. Din pacate, aceste legaturi puternice, niciodata asumate transparent in fata opiniei publice, functioneaza foarte bine mai ales atunci cind este vorba de interese si incalcarea legilor in vigoare"
Liderul PD s-a intrebat, in final, ce credibilitate va mai avea preconizata motiune de cenzura a PSD, "cind deja prin presa se vorbeste ca, de fapt, se lucreaza la doua texte de motiune - unul care sa treaca si altul care sa pice in Parlament - functie de interesele si compromisurile subterane dintre PNL si PSD".