"Nu cunosc cu exactitate toate prevederile legale in aceasta privinta, pentru ca nu a fost niciodata CET-ul in aria mea de competenta. M-am aplecat si eu, cind am avut oameni in audienta, pe aceste teme, asupra legii respective, dar in momentul asta nu-mi amintesc sa existe o astfel de prevedere. Din ce stiu eu, exista o prevedere prin care se stabileste ca intr-un condominiu, trebuie sa existe o singura sursa de producere a caldurii, dar legiuitorul a avut in vedere ce se intimpla de la momentul intrarii in vigoare a legii, incolo, nu o chestiune retroactiva. In nici un caz nu pot fi obligati cei care si-au montat centrala termica, spre exemplu, sa le dea jos, pentru ca stabileste autoritatea locala ca acel cartier se va incalzi doar pe termoficare. Pina la urma, avem cu totii niste drepturi, pe proprietatea noastra. Pe de alta parte, exista posibilitatea ca, in timp, sa se gaseasca alte prevederi care, de data aceasta sa fie legale, in ce priveste noxele, sa spunem, care sa fie la un anumit nivel, sa se masoare anual sau la alt interval si daca centralele produc noxe peste nivelul admis, sa fie obligati proprietarii sa-si monteze filtre, sau sa-si cumpere alte centrale, mai noi, sau, eventual, sa treaca, daca vor ei, la sistemul centralizat. Daca se pune in vedere utilizarea unui sistem de incalzire unic, pe zone intregi, este o chestiune de importanta pentru comunitate, si trebuie consultata populatia".
Vasioiu nu exclude insa posibilitatea ca, in dosarul vreunei hotariri de Consiliu Local sa se fi strecurat, dupa ce aceasta a fost aprobata, si vreo prevedere legata de sistemul unic de incalzire pe cartiere, pentru ca, spune ea, n-ar fi prima oara cind se intimpla asa ceva. "Nici unuia dintre colegii mei nu i-a retinut atentia o astfel de chestiune, pentru ca ar fi fost ceva deosebit, si sigur am fi comentat astfel de prevederi. Dar fiind atit de voluminoase documentele cu pricina, nu este exclus ca intre timp, sa fi aparut si asa ceva dupa ce a aprobat CLM, pentru ca astfel de practici au existat, nu ar fi ceva de domeniul fantasticului".
La rindul sau, consilierul Mario Da'Ros, fost membru de CA la CET, a spus ca pe perioada cit a detinut aceasta functie, nu s-a discutat o asemenea chestiune controversata: "Din punctul meu de vedere, chiar daca s-ar da o asemenea hotarire de CLM, poate fi actionata in instanta".