«Brăilenii au dat astăzi imaginea performanţei» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Brăilenii au dat astăzi imaginea performanţei»

Olimpiada de limba engleză a debutat luni după-amiază sub semnul excelenţei la Casa Tineretului. Sute de copii au fost mai mult decât încântaţi de spectacolul artistic prezentat de actorul Dragoş Muscalu. Totul a început cu o scurtă ceremonie de deschidere, moderată de inspectorul de specialitate Dorina Boldeanu. Le-a urat succes copiilor inspectorul şcolar general Iulian Danielescu, care le-a promis şi o excursie pe Dunăre, în zilele următoare, după ce vor trece emoţiile concursului, ca şi prof. dr. Anca Mariana Pegulescu, reprezentantul Ministerului Educaţiei la olimpiadă, şi preşedintele Comisiei Centrale, conf. univ. dr. Neghina Dascăl. Primarul Aurel Simionescu a avut un discurs nonconformist şi le-a vorbit copiilor din poziţia de părinte de olimpic, apreciind că este foarte important că ministerul a ales să organizeze la Brăila olimpiada de limba engleză, un concurs de top, a îndemnat elevii să se gândească şi la emoţiile profesorilor şi părinţilor lor şi să fie convinşi că fiecare are şansa lui, care are însă nevoie de un "dram" de muncă, pasiune şi eforturi.
Apoi a intrat în scenă MC Dragoş Muscalu, care a vorbit elevilor despre trupa "Addiction" şi proiectul acesteia, trupa "Out of Signal", implicată în teatrul de improvizaţie. După un scurt antrenament cu aplauze şi chirăieli pentru teatrul de improvizaţie au intrat în scenă cei patru elevi improvizatori: Gabriela Harabagiu, Iris Bondoc, Alex Mircioi şi Leonard Dodan.

Arta improvizaţiei în teatru, muzică şi dans

Prima probă a teatrului de improvizaţie a fost "Poveste în patru cu huiduieli". Tinerii spectatori au ales o meserie, un adjectiv şi un obiect, cu care improvizatorii să construiască povestea: "Gunoierul gras şi bisturiul". Fiecare improvizator trebuia să continue povestea de unde o lăsa celălalt, iar dacă se bâlbâia sau nu continua rapid era eliminat. După ce a pierdut primul dintre improvizatori, spectatorii le-au luat o consoană celorlalţi, care au fost nevoiţi să continue povestea fără cuvinte care să conţină consoana respectivă. Proba a fost câştigată de Leonard Dodan, care a trecut apoi la proba a II-a, împreună cu MC Dragoş Muscalu. Ei au jucat un interviu în care un chinez vorbea despre aroganţa englezească, Leonard era chinezul, iar Dragoş translatorul. Cea de-a treia probă a fost "Jocul întrebărilor", cei patru improvizatori trebuia să dialogheze prin întrebări, cel care nu punea o întrebare era eliminat. La ultima probă, a patra, intitulată "Maşina de scris", improvizatorii au spus povestea "Bunica rebelă" în stil horror. Cele patru probe au stârnit hohote de râs nu numai elevilor, care s-au distrat pe cinste, dar şi profesorilor lor, chiar şi membrilor Comisiei Centrale şi reprezentantului ministerului Educaţiei. În timpul spectacolului emoţiile au fost uitate, iar distracţia a fost cuvântul de ordine. La final, Dragoş Muscalu a făcut un apel către cadrele didactice, să folosească la orele lor aceste tehnici de dezvoltare personală pentru că va fi în avantajul copiilor. Au urmat două momente de dans, unul susţinut de trupa G-Buzz a Şcolii de Arte "Vespasian Lungu", şi altul de o pereche de dansatori ai Şcolii Fantezia, Andra şi Răzvan, elevi ai Liceului Pedagogic. Tinerii au fost încântaţi din nou de ritmuri, de culoare, de frumuseţea dansatorilor şi de figurile curajoase de dans realizate.

"Nu am decât termeni la superlativ"

Spectacolul s-a încheiat cu improvizaţii muzicale şi un recital susţinut de trupa "Out of Signal", formată din trei dintre membrii de la "Addiction": Silviu Paraschiv, Alex Muşat şi Ionuţ Drăghici. După o sesiune de improvizaţii muzicale pentru diferite genuri de filme, cei trei tineri au cântat cover-uri din creaţiile interpreţilor români sau internaţionali: Michael Jackson, Holograf, Dan Spătaru, Andree, O-Zone, Haddaway, Chuck Berry, Ştefan Bănică jr. Chiar de la prima melodie sala a fost alături de trupa "Out of Signal", tinerii au aplaudat, au ovaţionat, au ţinut ritmul melodiilor, au cântat împreună cu trupa, distracţia fiind maximă. Totul s-a încheiat cu minute bune de aplauze, felicitări şi un moment-surpriză, când elevii din sală au aflat că Alex Muşat face şi el parte dintre olimpicii de la limba engleză. După spectacol, prof. dr. Anca Mariana Pegulescu, reprezentantul Ministerului Educaţiei, s-a declarat încântată de ce a văzut: "Nu am decât termeni la superlativ, sunt încă sub impresia a ceea ce noi şi elevii am simţit. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie bucuria pe care o simţim în general noi, profesorii, când vedem cum înfloresc copiii noştri. Brăilenii au dat astăzi imaginea performanţei, a excelenţei. Nu pot decât să felicit organizatorii şi să-i mulţumesc colegei noastre, Dorina Boldeanu, pentru cum a gândit acest moment de după deschiderea propriu-zisă, dar şi domnului inspector general şi primarului Brăilei", a mai precizat prof. dr. Anca Mariana Pegulescu.
Ieri, cei 230 de elevi au intrat la examenul scris al olimpiadei, iar astăzi vor susţine probele orale de listening şi speaking. Vineri, de la ora 10.00, tot la Casa Tineretului, se va desfăşura festivitatea de premiere a concursului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro