Sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00, în sala Studio a Teatrului "Maria Filotti" se va juca, în premieră naţională, spectacolul "Îndoiala", regizat de tânărul Eugen Gyemant. Textul, semnat de John Patrick Shenley, a primit Premiul Pulitzer în 2005 pentru dramaturgie şi a fost transformat în scenariu de film în 2008, variantă care a fost şi ea multipremiată şi apreciată. "O poveste spusă, trăită de actori şi, sperăm, asumată de către spectatori cu sufletul la gură. Sunt patru recitaluri actoriceşti dirijate cu siguranţă şi măiestrie de regizorul Eugen Gyemant", a declarat directorul teatrului brăilean, Lucian Sabados. Regizorul spectacolului consideră că este o poveste simplă, spusă în cuvinte puţine, despre fragilitatea reală a convingerilor şi despre puterea de care au nevoie oamenii pentru a reuşi să trăiască într-o lume în care nu se ştie cu adevărat care este binele şi răul. "Cu cât luptăm mai înverşunat pentru lucrurile în care credem, cu atât mai tare riscăm să le sacrificăm. Căutăm confirmări, dar nu găsim decât tăcere. Putem suporta cu adevărat o lume în care nu ştim dacă ceea ce facem este bine? Putem tolera o lume în care răul este evident? Răspunsul se ascunde în cuvintele piesei: «Îndoiala poate fi o legătură la fel de puternică şi de eliberatoare ca certitudinea. Când eşti pierdut, nu eşti singur»", transmite Eugen Gyemant.
Din distribuţie fac parte: Emilian Oprea, Liliana Ghiţă, Corina Moise şi Ramona Gîngă, iar scenografia a fost creată de Cristina Milea.
Eugen Gyemant este un tânăr regizor clujean, în vârsta de 28 de ani, care face parte din generaţia celor ce fac astăzi teatrul de mâine. Publicul brăilean a mai avut prilejul să-i vadă creaţiile atunci când au fost invitate la Brăila spectacolele: "Julius Caesar" de William Shakespeare, "Bullets over Lipscani" după Woody Allen şi "Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare".
Acest proiect face parte din programul managerial "Împreună învingem criza" şi propune spre dezbatere una dintre cele mai actuale şi necesare probleme ale timpului nostru: cum se plasează individul în relaţia sa cu credinţa şi cu provocările tehnologiei.