«G-Buzz» a ajuns în finala de la «România Dansează» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«G-Buzz» a ajuns în finala de la «România Dansează»

Trupa de dans modern "G-Buzz" din Brăila s-a impus în cea de-a doua semifinală "România Dansează", fiind aleasă de juriu să meargă direct în finală. Băieţii şi fetele din trupa brăileană au câştigat duelul cu trupa "The Kittens", din Bucureşti. Specialişti în street dance, ei au impresionat juriul cu "dansul popular brăilean", nume ales special pentru stilul cu care speră să câştige trofeul "România dansează". Monica Petrică a fost cucerită de dansul celor de la G-Buzz, jurata fiind cea care i-a ales să meargă în marea finală. Brăilenii de la "G-Buzz" au câştigat detaşat confruntarea. "Cred că este cel mai frumos moment al serii", a concluzionat Connect-R. Marea finală are loc pe 18 mai.
Cu multe diplome şi trofee, "G-Buzz" a câştigat anul trecut Mega Show-ul "Nymphea Dance" de la Oradea. Cei 10 membri ai trupei sunt: Bibi, Ştefi, Găbiţa, Andreea, Alex, Robert, Edi, Dany, Johnny şi Trilu. Ei sunt antrenaţi de George Cătălin Mănăilă, un tânăr pasionat de dans, care încearcă de câţiva ani să se facă remarcat la nivel internaţional. Acesta ne-a oferit un interviu după spectaculoasa calificare în finala "România dansează".

- Aţi avut emoţii?
- Nici nu se compară emoţiile de la o emisiune televizată cu emoţiile cu care suntem noi obişnuiţi la un concurs. Sunt lucruri deosebite, pentru că atunci când se filmează trebuie să fii atent la lumini, cum sunt amplasate, la cum se vede pe cameră.
- Care a fost cel mai impresionat moment al semifinalei?
- După ce am dansat, juriul s-a ridicat în picioare, ceea ce pentru mine e un lucru foarte mare, având în vedere că membrii sunt Connect-R, CRBL şi balerina Monica Petrică.
- Care crezi că au fost atuurile voastre?
- Noi am introdus elemente de balet sau de dans clasic. De asemenea, le-a plăcut foarte mult tema pe care am ales-o, "În vitrină", prin care am ilustrat ce se întâmplă într-un magazin după închidere, când ne-am imaginat că manechinele prind viaţă şi dansează. Stilul este "popular brăilean". L-am numit aşa pentru că în lumea dansului sunt discuţii, plecând de la nişte criterii care definesc diferite stiluri. Mie nu-mi place să respect regulile, îmi place să dansez după cum simt, iar asta prinde la public şi la juriu. Ca să nu iasă discuţii că noi nu am dansa hip hop, am zis că dansăm stilul "popular brăilean", ceea ce şi în continuare o să dansăm. Coregrafia o fac în general eu, dar întreb şi dansatorii dacă le place, deoarece pentru mine contează să se simtă bine cu mişcarea respectivă.

"Brăila nu-i un oraş al lui Nicuşor"

- Care dintre juraţi v-a dat cele mai mari emoţii?
- Cea mai mare teamă am avut-o faţă de Monica, pentru că, dacă tot am implementat elemente de balet şi dans clasic, am avut mari emoţii să nu o jignim, dacă nu ne iese bine. Dar în rest, CRBL este cel «rău».
- De ce concurent v-a fost teamă?
- Sincer, nu avem teamă de niciun concurent pentru că nu ne propunem să câştigăm, ci mergem pe ideea că trebuie să ne facem datoria, să ne simţim bine, să-i facem pe brăileni să fie mândri.
- Ce v-a determinat să vă înscrieţi ?
- Curiozitatea şi, de ce nu, dorinţa de afimare, pentru că vrem să demonstrăm că Brăila nu-i un oraş "al lui Nicuşor". Noi am mai câştigat concursuri, dar lumea nu ne ştie, pentru că nu sunt televizate.
- De când activaţi în formula prezentă?
- Ne-am înfiinţat ca trupa G Buzz în 2012. Atunci, fiind instructor de dans la Şcoala de Arte «Vespasian Lungu», am cunoscut tineri care veneau la cursuri, iar cei mai pasionaţi şi talentaţi au fost cooptaţi în trupă. Ne pregătim în week-enduri în cadrul şcolii, care ne susţine foarte mult, ne oferă nu doar sală pentru repetiţii, dar şi deplasare la concursuri sau audiţii. Ne dorim să promovăm şi noi şcoala, pentru că suntem recunoscători că ne susţine în tot ce facem.
- Care au fost reacţiile după calificarea în finală?
- Feed-back-ul primit pe internet a fost pozitiv, ne-au felicitat şi persoane din rândul dansatorilor, care ne ştiau, dar şi lume care nu ne cunoştea. Suntem mândri de cum am dansat, mândri că am reprezentat Brăila. Mesajul nostru este să ne voteze lumea, dar numai după start vot, la finala din 18 mai, când concursul va fi transmis în direct.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro