«Hai la suc 2!»: Peste 7.600 lei în urne şi 20.000 lei în cont | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Hai la suc 2!»: Peste 7.600 lei în urne şi 20.000 lei în cont

Brăilenii au răspuns în număr mare invitaţiei la acţiunea "Hai la suc pentru Cristi!", ce a avut loc duminică seară, la iniţiativa unui grup de elevi de la Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci". Impresionaţi de cazul lui Cristian Filip, adolescentul de nota 10, diagnosticat cu o formă rară de cancer, zeci de tineri brăileni, în frunte cu Melisa Gun, Luiza Vasiu, Luisa Balaban şi Estera Ştefănuţi, s-au implicat pentru a-l ajuta să strângă măcar o parte din cei 20.000 euro de care mai are nevoie pentru continuarea tratamentului. Astfel, în seara de 31 iulie, terasa din incinta piscinei "Temptation Summer Club" s-a transformat într-un loc al tinerilor, al artelor frumoase, al muzicii şi, de ce nu, al speranţei. Pe scurt, brăilenii care au dorit să îl sprijine pe Cristi, au putut dona pur şi simplu sau cumpăra tablouri şi diferite obiecte handmade, realizate de tinerii implicaţi în acest demers, dar şi opere donate de mai mulţi artişti locali printre care îi amintim pe: scriitorul Marian Coman, care a donat câteva numere ale revistei de benzi desenate "Harap Alb Continuă" şi romanul fantasy "Haiganu - Fluviul Şoaptelor", trupa brăileană de rock progressive Addiction, care a oferit tricouri oficiale şi albumul "Genesis", precum şi caricaturistul Costel Pătrăşcan, care a donat câteva dintre albumele sale, cu autograf. Pe lângă acestea, la eveniment, echipa "Quilling" by Monica a fost prezentă cu un atelier, unde copiii interesaţi au putut învăţa să confecţioneze diverse lucruri prin arta rulării hârtiei. Ulterior, creaţiile acestora au fost scoase la vânzare în scop caritabil.
Rezultatul? 7.677 lei adunaţi în urnele în care brăilenii au donat bani pentru Cristi, precum şi alţi 20.000 lei donaţi direct în cont de către o firmă care a dorit să păstreze anonimatul. Şi asta nu e tot! Ca urmare a evenimentului planificat de tinerii brăileni, mai sunt persoane fizice, dar şi agenţi economici care şi-au exprimat deja dorinţa de a dona direct în conturile deschise pe numele lui Nicolae Filip, tatăl lui Cristian. Precizăm că vom face cunoscute aceste sume în momentul în care vom primi extrasele de cont din partea familiei băiatului.

10 concerte de excepţie

În paralel cu târgul de produse handmade, elevii de la Colegiul "Murgoci" şi Liceul de Arte "H. Darclee" au susţinut un spectacol muzical, pe durata întregului eveniment, pentru a atrage pe terasa piscinei "Temptation Summer Club", cât mai mulţi brăileni aflaţi la promenadă, duminică seară. Luiza Vasiu, una dintre elevele care au iniţiat acest demers, a prezentat evenimentul. Brăilenii care au venit "la suc pentru Cristi" s-au putut delecta cu 10 concerte de excepţie ale artiştilor brăileni. Trebuie precizat că o parte dintre tineri chiar au susţinut câte două recitaluri, în timp ce alţii, au cântat atât pe cont propriu, cât şi alături de trupele din care fac parte. Cel care a deschis seria de concerte a fost Vlad Gabriel Andrei (16 ani), elev la Liceul de Arte "Hariclea Darclee". Acesta este olimpic naţional la vioară şi reprezintă anual liceul la diferite concursuri. Următoarea pe scenă a fost trupa New Of Nowhere, formată din Doru Ciutacu (17 ani) elev al liceului de Arte "H. Darclee", Mihai Jalbă (17 ani) şi Florin Drilă (18 ani), ambii elevi ai Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu". Formaţia acestora a obţinut în 2015 trofeul "Ceata lui Piţigoi", în Galaţi. Concertul a fost continuat de către Cristian Piron (19 ani), absolvent al Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", fost elev al Liceului "D.P Perpessicius", student al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, care a cântat la voce şi chitară folk. Acesta a obţinut marele premiu la festivalul - concurs "Seara de mai", premiile II şi III la Festivalul "Armoniile Dunării" şi este membru al trupei Cgroove - Crescendo. Trebuie precizat că după câteva piese interpretate solo, Cristian a invitat-o alături de el pe scenă, pe Andrada Robea (14 ani), elevă la şcoala gimnazială nr. 23, "Mihai Eminescu" şi la Şcoala Populară de Arte "V. Lungu", unde studiază chitara. Andrada a obţinut premiul I la concursul "Vreau să fiu o stea".
Nu trebuie trecut cu vederea nici show-ul reuşit al trupei Quantum, formată din Monica Anton, Valentin Mihnea Poitaşu şi Cristian Galiceanu, toţi în vârstă de 16 ani şi toţi elevi la Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci". Formaţia a participat la festivalul - concurs "Seară de mai", unde a obţinut locul II, că Valentin Poitaşu a câştigat 3 ani la rând premiul I în cadrul Festivalului "Vreau să fiu o stea", la categoria folk, iar Monica Anton a luat premiul II la Concursul naţional de muzică uşoară pentru copii, "Armoniile Dunării". Precizăm că pe parcursul serii, atât violonistul Vlad Andrei, cât şi Doru Ciutacu au revenit pe scenă, fiecare reuşind să cucerească publicul prezent. Despre Doru Ciutacu, când a intrat pe scenă, cei prezenţi, au exclamat: "... aaa, băiatul de la Grigoriu (festivalul George Grigoriu - n.r)". Doru, laureat al mai multor festivaluri şi concursuri de muzică uşoară, este şi absolvent al Şcolii vedetelor, a regretatului Titus Munteanu, unde a evoluat în 5 sezoane, ca solist vocal, dar şi prezentator. Ultima reprezentaţie a serii i-a aparţinut Mariei Enache şi lui Alexandru Vasile, ambii în vârstă de 20 de ani, foşti elevi ai Colegiului "Murgoci". Alexandru studiază în prezent la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Maria Enache este studentă la Facultatea de Limbi Străine din Bucureşti şi trebuie subliniat că a obţinut premiul II la Festivalul "Trixie" din Bulgaria şi că a participat la Festivalul "George Grigoriu" în 2013.
Tot în cadrul evenimentelor de duminică seară, a avut loc şi o licitaţie pentru Cristian, unde reprezentanţii "Quilling" by Monica au pus la bătaie o mască deosebită, care însă nu s-a vândut. De asemenea, Cati Lupaşcu, redactorul-şef al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", a oferit spre licitaţie volumul scriitorului Marian Coman şi albumele caricaturistului Costel Pătrăşcan.

Bruiajul de vizavi

Singurul aspect negativ al acţiunii "Hai la suc pentru Cristi 2!" a fost, fără îndoială, bruiajul venit de la localul de vizavi. Mai exact, în timpul concertului lui Cristian Piron, "vecinii" au venit la rândul lor cu un show axat pe dansuri şi muzică populară elenă, spre bucuria a zeci de brăileni care ieşiseră atunci la promenadă, pe Faleză. Problema este că boxele de la terasa vecină "urlau" atât de tare încât aproape au astupat chitarele clasice sau folk ale elevilor care au organizat evenimentul pentru Cristi. Şi cum cele două zone muzicale s-au "ciocnit", suficient de des şi de mult încât să devină supărător, nu puţini dintre cei veniţi la acţiunea caritabilă au decis să plece, din păcate.

Tatăl lui Cristi a ţinut să le mulţumească tuturor la finalul evenimentului

La finele întâlnirii de duminică seară, Nicolae Filip, tatăl lui Cristian, care a asistat la tot evenimentul organizat de elevi, vizibil emoţionat, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat pentru salvarea vieţii fiului său. "Vreau să le mulţumesc elevilor Colegiului «Murgoci» pentru iniţiativa pe care au avut-o de a organiza acest eveniment caritabil. Vreau să le mulţumesc tuturor copiilor care au desenat, care au realizat diferite obiecte pentru Cristian. Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, celor care aţi participat, celor care ne-au oferit spaţiul pentru acest eveniment caritabil, celor care au cântat, astăzi, pentru Cristian, celor care au donat, agenţilor economici şi nu numai. Cu ajutorul dumneavoastră Cristian va putea să continue şi să îşi termine tratamentul în Turcia. Îmi doresc, pe viitor, să vină acasă, atunci când va fi sănătos, să vă cunoască şi să reînceapă o viaţă normală. Sper să mai organizăm atunci un eveniment ca să îl cunoaşteţi şi să vă întâlniţi cu el", a declarat Nicolae Filip.

Ce personalităţi locale au venit, duminică, "la suc"

Nu trebuie trecut cu vederea faptul că la întâlnirea organizată de către elevii brăileni şi-a făcut apariţia şi primarul Marian Dragomir. Acesta a donat pentru Cristian, a stat de vorbă cu tatăl băiatului şi a ţinut să îi felicite pe tineri pentru iniţiativă. De asemenea, la târg s-a prezentat şi consilierul municipal independent Lucian Căprariu, precum şi consilierul municipal PSD Eduard Herera Petrescu, ambii făcând donaţii. Nu trebuie uitat nici inspectorul şcolar adjunct, Dan Gheorghiţă, dar nici candidatul independent pentru fotoliul de primar Cristian Techiu.

Prima invitaţie "Hai la suc pentru Cristi!" a aparţinut Cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei"

Reamintim că prima campanie "Hai la suc pentru Cristi!" a avut loc în luna noiembrie 2015, la iniţiativa cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei" şi s-a bucurat de un ecou neaşteptat. Peste 200 de brăileni au trecut atunci pe la urna amplasată lângă Troiţa din faţa Primăriei şi au donat pentru Cristi. În doar două ore, s-au strâns peste 2.300 euro. Nicolae Filip a participat şi atunci la acţiunea organizată pentru fiul său şi s-a arătat extrem de impresionat de numărul mare de oameni care au decis să îi sară în ajutor.

Conturile rămân deschise

Cei care în continuare vor să doneze pentru Cristi, o pot face în conturile deschise pe numele tatalui acestuia, Nicolae Filip:
RO74RZBR0000060015758942 - deschis la Raiffeisen Bank
RO18CECEC001946229018440 - deschis la CEC
De asemenea, contribuţii se pot face şi prin Asociaţia "Salvează o inimă", în conturile disponibile pe platforma online www.salveazaoinima.ro.
Pe acelaşi site puteţi alege să faceţi o donaţie direct cu cardul sau prin serviciul paypal. Totodată, agenţii economici pot face donaţii direct prin firmă.
Bilanţul definitiv al acţiunii de duminică seara vi-l vom prezenta după ce vom intra în posesia extraselor de cont.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro