«Leonce şi Lena» - balsam pentru suflet | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Leonce şi Lena» - balsam pentru suflet

 "Leonce şi Lena", spectacolul montat de Vlad Cristache, este unul foarte rafinat, cu multe simboluri, semnificaţii, care menţin mereu trează atenţia spectatorilor. Frazele filosofice, cu accente ironice, sarcastice menţin spectatorului zâmbetul pe buze şi atenţia trează, ritmul nu se pierde, acţiunea, replicile, apariţiile ciudatelor personaje captivează.
"Leonce şi Lena" este o comedie romantică, sofisticată, cu accente în interpretare din commedia dell arte şi cu multe elemente care fac trimiteri către perioade precise: al Doilea Război Mondial - salutul celor patru curteni ai regelui Popo, anii 70 - costumul doicei prinţesei, regimurile totalitare - uriaşul telefon al cărui ţârâit acoperă replicile şi gândurile. Un melanj de clasicism şi modernitate care trimite în final la universalitate, reuşit de scenograful Vladimir Turturică. În plus, decorul romantic creează cadrul perfect pentru o poveste de dragoste care începe în mediul lânced al unei curţi totalitare şi se finalizează sub cerul liber. Foarte inspirată şi alegerea muzicii interpretate live de Cornel Cristei la pian, care punctează momentele importante, subliniază ridicolul şi ironia.
Remarcabil în spectacol este cuplul Leonce (Ionuţ Vişan) - Valerio (Constantin Cojocaru). Dincolo de interpretarea celor două partituri, este evidentă plăcerea celor doi de a juca împreună, comunicarea, echilibrul dintre ei, care oferă spectatorului momente de mare sensibilitate şi frumuseţe. Un spectacol frumos, emoţionant, un adevărat balsam pentru sufletele chinuite de griul şi urâţenia zilnică de lângă noi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro