«Leonce şi Lena» premieră pe scena Teatrului «Maria Filotti» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Leonce şi Lena» premieră pe scena Teatrului «Maria Filotti»

Teatrul "Maria Filotti" propune brăilenilor la începutul lunii februarie un spectacol montat de tânărul regizor Vlad Cristache, "Leonce şi Lena" de Georg Buchner. Acelaşi regizor a mai montat la Brăila "Peer Gynt" de Ibsen şi "Poveşti de familie" de Biljana Srbljanovic. Directorul teatrului, Lucian Sabados, a declarat că "Leonce şi Lena" este un proiect minunat, un text magic, scris în 1828, care are o miză mare. "Este un text poetic, de un comic nebun, dar şi de profunzime. Vlad este într-o formă artistică excepţională şi lucrează cu doi colaboratori foarte interesanţi. Constantin Cojocaru, pe care l-am mai văzut şi în alte spectacole a renunţat pentru acest rol la invitaţiile adresate de doi regizori foarte importanţi, Alexandru Dabija la «Odeon» şi Radu Afrim la Teatrul Naţional Bucureşti. Al doilea colaborator este Ionuţ Vişan, cunoscut deja publicului din «Poveşti de familie». El a dovedit că este un vârf de generaţie, dar şi fidelitate pentru teatrul brăilean. Mă bucur că în spectacol joacă şi tânăra actriţă Corina Borş, care are rolul principal feminin în acest spectacol pe care noi ni-l dorim excepţional. Va fi un spectacol modern, destinat tinerei generaţii", a mai explicat Lucian Sabados. Premiera va fi pe 1 februarie. 

Constantin Cojocaru a absolvit în 1966 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, Facultatea de Teatru, Secţia Actorie, la clasa profesor George Carabin, după care a devenit actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. În 1975 a plecat la Teatrul "Odeon" din Bucureşti de unde a ieşit la pensie în 2001. Activitatea artistică însă a continuat-o, atât la Teatrul "Odeon", cât şi cu multe alte teatre din Bucureşti şi din ţară: Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti, Teatrul "Nottara", Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul "Luni" de la Green Hours, Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sf. Gheorghe. Brăilenii l-au putut admira în mai multe spectacole invitate la Brăila cu prilejul festivalului de teatru. Este vorba de spectacolele "joi.megaJoy" de Katalin Thuroczy, regia Radu Afrim, rol pentru care Constantin Cojocaru a fost nominalizat în 2007 la Premiul pentru cel mai bun rol secundar, "C.F.R. - Cometa, Copilul şi Căţelul", regia Alexandru Dabija, şi la ultima ediţie a festivalului brăilean a jucat în "Urâtul" de Marius von Mayenburg montat de Vlad Cristache la Teatrul de comedie Bucureşti. De asemenea, a primit o menţiune specială în cadrul Zileleor Filmului Românesc la TIFF pentru interpretarea rolului Nicolae Ceauşescu în filmul lui Radu Gabrea "Trei zile până la Crăciun."
Ionuţ Vişan, cel de-al doilea actor colaborator a mai jucat la Brăila în spectacolul "Poveşti de familie", montat tot de Vlad Cristache. El a terminat Facultatea de teatru a UNATC în 2009, clasa prof. Doru Ana şi masteratul în actorie, în 2011, la clasa prof. Gelu Colceag. La Brăila a mai jucat în "Poveşti de familie" tot sub conducerea regizorului Vlad Cristache.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro