«Liliom», o poveste emoţionantă despre iubire şi iertare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Liliom», o poveste emoţionantă despre iubire şi iertare

Periferia societăţii, mediul promiscuu, plin de şmecherie, tupeu, inşi puşi pe furat, afaceri la limita legii, o adevărată junglă urbană, este background-ul spectacolului "Liliom" de Molnar Ferenc, pus în scenă de Victor Ioan Frunză. Este o poveste de iubire dintre un golănaş de cartier şi o fată naivă, o menajeră, care-l iubeşte şi-l acceptă aşa cum e, o poveste pe care oricând o putem întâlni într-unul dintre cartierele oricărui oraş din România acestor ani. O poveste actuală care emoţionează şi determină spectatorul să se gândească puţin la dramele care se petrec lângă el şi pe lângă care trece nepăsător de cele mai multe ori. Spectacolul are un decor complex, cu instalaţii surprinzătoare, ce creează un spaţiu sofisticat pentru povestea de dragoste dintre Liliom şi naiva menajeră Julika, interpretată excelent de tânăra actriţă Nicoleta Hâncu, care a fost aplaudată şi ovaţionată de mai multe ori la scenă deschisă. De altfel, întreaga trupă a teatrului a reuşit să contureze conflictul, caracterele personajelor, să ţină trează atenţia publicului timp de două ore cât a durat reprezentaţia. Trebuie remarcată şi muzica originală şi foarte potrivită a lui Tibor Cari, ce subliniază interesant dramatismul sau emoţia multor scene. Deşi este o poveste tristă, cu un final deloc agreabil, sunt momente în care se râde, pentru că sunt scene în care se parodiază. La final s-a aplaudat, s-a ovaţionat, actorii fiind chemaţi la rampă în mai multe rânduri.
Din distribuţia piesei fac parte actorii Alin Florea, Nicoleta Hâncu, Emilia Mocanu, Narcisa Novac, Andrei Huţuleac, Valentin Terente, Zane Jarcu, Silvia Tariq, Adrian Ştefan, Alexandru Marin, Flori Popa, Iulia Vasilescu, Ionel Spălatu şi copiii: Andrei Mocanu, Sorin Dragu, Bianca Maria Popa. Muzica a fost interpretată live de: Alin Stoian, Andrei Petrescu, Victor Ţigănuş, Trufia Petru. Textul Prologului şi versurile cântecului "O faptă frumoasă" au fost create de Andrei Huţuleac. Echipa tehnică a spectacolului este formată din: Ionel Spălatu - regizor tehnic, Ioana Dragu - sufleor, Mihai Andrei şi Enică Cociaş - operatori lumini, Marian Ecmegian - operator sunet, Victor Ioan Frunză - light-design, Svetlana Potângă - pictură, Carmen Rus - butaforie, Nicoleta Mutu şi Catrina Banciu - croitorie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro