«Spaima bisericilor» a dat iama în «Catedrală». A fost dat de gol de alarma din Altar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Spaima bisericilor» a dat iama în «Catedrală». A fost dat de gol de alarma din Altar

Catedrala "Naşterea Domnului" a fost ţinta lui Leonard Murgu, de 30 de ani, cunoscut ca "spaima bisericilor". Acesta a mers la lăcaşul de cult, a profitat de neatenţia femeii de serviciu şi a intrat în altar. S-a declanşat însă alarma iar hoţul a fost prins imediat. Individul a jefuit mai toate bisericile ortodoxe brăilene. 

Potrivit poliţiştilor, în ziua de 17 noiembrie a.c., la ora 17.30, o angajată a unui lăcaş de cult din municipiu, a sesizat la Poliţie faptul că s-a declanşat alarma în interiorul acestuia. Poliţişti de la Poliţia Municipiului Brăila s-au deplasat imediat în locul indicat şi l-au depistat şi identificat în biserică pe Leonard Murgu. Asupra acestuia au găsit 32 lei, bani pe care i-ar fi sustras din interior. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.
Leonard Murgu are la activ zeci de furturi din biserici, dar şi din sediul Poliţiei Brăila. În aprilie 2015, procurorii au dispus trimiterea în judecată a infractorului devenit celebru de pe vremea minoratului - când furase bani din mai toate bisericile oraşului. Potrivit anchetatorilor, în februarie 2015, după terminarea unei slujbe de înmormântare, Leonard a pătruns în interiorul bisericii "Sf. Dumitru" de pe strada Smârdan, cartier Brăiliţa. El a sustras suma de 659 lei aflată în poşeta unei credincioase. Banii proveneau din vânzarea de lumânări şi obiecte de cult şi aparţineau bisericii. Pe 2 martie 2015, a fost chemat la sediul IPJ Brăila, şi nu s-a putut abţine de la furat. În sala de asteptare, a observat o bătrână care vorbea la telefon, a pândit-o şi apoi i-a furat telefonul din cuşetele pentru bagaje, profitând de neatenţia ofiţerului de serviciu.
În ultimii ani, Leonard Murgu i-a băgat în sperieţi pe preoţii brăileni. Individul nu fura lucruri de valoare din lăcaşurile sfinte, ci doar golea cutia milei. Şi în 2007, individul a fost trimis în judecată tot pentru furturi din biserici. A dat lovitura la Biserica "Sf. 40 Mucenici", la Parohia "Naşterea Domnului", la Biserica "Adormirea Maicii Domnului". A fost condamnat pentru faptele sale, însă, după ce a ieşit din închisoare a început să fure din nou. În 2009, a fost iar arestat şi trimis în judecată, după ce a spart geamul şi vitraliile de la uşa de acces în biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", din Centrul Vechi. În 2012 a fost din nou arestat, tot pentru furturi din biserici. Şi lista poate continua pentru că, după cum se vede, Leonard Murgu nu se poate abţine.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro